Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Πολυτελείς κατοικίες σε τιμές… Μυκόνου στην Αθήνα – mononewsTV

Αθήνα

Αθήνα

Στην αύξηση της ζήτησης για πολυτελείς κατοικίες, κυρίως παραθεριστικές, από Έλληνες αγοραστές οδηγεί η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και οι εξελίξεις στα μεγάλα έργα ανάπλασης, όπως είναι αυτό του Ελληνικού.

Όπως μαρτυρούν στοιχεία της Greece Sotheby’s International, οι Έλληνες αγοραστές έχουν έρθει στη δεύτερη θέση της λίστας των ενδιαφερόμενων επενδυτών, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Το δε ποσοστό αύξησης του ενδιαφέροντος από Ελλάδα σημείωσε άνοδο που άγγιξε το 67%, ενώ το αντίστοιχο για τη Μεγάλη Βρετανία κυμάνθηκε στο 24%.

Σε αριθμούς, η συνολική ζήτηση μεταφράζεται σε σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις, το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η αξία των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 90% το πρώτο εξάμηνο, όταν η ζήτηση ενισχύθηκε κατά 11% περίπου, ενώ ο αριθμός των υποδείξεων παρέμεινε στα επίπεδα της ίδιας περιόδου στο 2023.

Την πρώτη θέση στη ζήτηση κατέλαβε φέτος η αγορά των ΗΠΑ, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η γαλλική αγορά παραμένοντας στα ίδια επίπεδα ζήτησης με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Στο ραντάρ των επενδυτών έχει μπει η Αθήνα, με τις τιμές στο παραλιακό μέτωπο να συναγωνίζονται αυτές των Κυκλάδων, αν και οι ακριβότερες πολυτελείς κατοικίες πωλούνται στο κέντρο της Αθήνας και όχι στα νότια προάστια. Την υψηλότερη μέση τιμή καταγράφουν οι συναλλαγές στο Χίλτον, που μετατρέπεται σε προορισμό πόλης για το διεθνές κοινό.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9