Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Πλήρως μισθωμένος εγκαινιάστηκε ο Πύργος Πειραιά – mononewsTV

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια στον Πύργο Πειραιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Πλήρως μισθωμένος εγκαινιάστηκε ο Πύργος Πειραιά, με προσκεκλημένους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και του επιχειρείν.

Μεταξύ αυτών οι αδελφοί Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Μαριάννα Λάτση, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νόνη Δούνια, ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Απόστολος Ταμβακάκης και βέβαια οι συντελεστές του έργου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης και ο επικεφαλής της Prodea Investments Άρης Καρυτινός.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, μέλος της κοινοπραξίας που ανέπτυξε τον ουρανοξύστη των 22 ορόφων, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έκλεισαν οι συμφωνίες για την εκμίσθωση των τελευταίων 8 κενών ορόφων του ακινήτου. «Ενώ ενοικιάστηκε το 60% των χώρων το πρώτο διάστημα, οι τελευταίοι 8 όροφοι ενοικιάστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αποδεικνύοντας πόσο επηρεάζουν οι αστικοί μύθοι την πορεία ενός έργου», είπε.

«Το εγχείρημα δεν ήταν περίπατος στο δάσος. Αναδειχτήκαμε ανάδοχοι τον Ιούλιο του 2020, όταν ήταν δύσκολη η επιχειρηματική απόφαση να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη», τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος και ευχαρίστησε την ΓΕΚ Τέρνα για την εκπόνηση του δύσκολου κατασκευαστικού έργου και την Alpha Bank που «έβαλε πλάτη αφήνοντας ανοιχτή τη γραμμή χρηματοδότησης του έργου».

Αναφερόμενος στα πράσινα χαρακτηριστικά του πιστοποιημένου κατά LEED ακινήτου, ο ίδιος διευκρίνισε χαρακτηριστικά πως η ενέργεια που χρειάζεται για να φωτιστεί ο πύργος τη νύχτα είναι ίση με την ενέργεια δύο οικιακών κλιματιστικών.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9