Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Πιερρακάκης: Wi-fi στους σταθμούς του μετρό φέρνει το μνημόνιο συνεργασίας με τη ΣΤΑΣΥ – mononewsTV

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Χαράλαμπος Δαμάσκος, πρόεδρος ΣΤΑΣΥ

Σήμα Wifi αναμένεται να έχουν σε λίγους μήνες όλοι οι σταθμοί του μετρό, όπως προκύπτει από το νέο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στη ΣΤΑΣΥ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη πριν περίπου 15 μέρες και αναφέρει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση γραμμών εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμου WiFi σε όλους τους χώρους σταθμών του Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωρίζουν το θέμα, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα εγκατάστασης WiFi στους σταθμούς του μετρό της ΣΤΑΣΥ είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια, ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ. Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε την εγκατάσταση Wifi πιλοτικά σε επτά σταθμούς του μετρό, με την προοπτική να συνεχίσει και στους υπόλοιπους, ωστόσο για αδιευκρίνιστους λόγους το έργο δεν προχώρησε ποτέ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η ΣΤΑΣΥ με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να φέρει αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σήμα Wifi σε δύο σταθμούς του μετρό, που εν συνεχεία θα επεκταθούν σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ. Το πρόγραμμα καθώς και όλες τις διαδικασίες θα τις τρέξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9