Ύστερα από δύο δεκαετίες απογοήτευσης και προβληματισμού, η Πολιτεία αποφασίζει να πάρει στα χέρια της το ζήτημα των χαμηλών επιδόσεων των Ελλήνων μαθητών στην έρευνα Pisa.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα φέρουν αλλαγές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις μαθητικές τάξεις, με στόχο να εξοικειωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα με την φιλοσοφία των ερωτημάτων της Pisa.

1

Η Ελλάδα βρίσκεται διαχρονικά χαμηλότερα από τον μέσο –διεθνή και ευρωπαϊκό- όρο, στην έρευνα που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια σε περίπου 80 χώρες. Κι ενώ για χρόνια επικρατούσε η εκτίμηση των ειδικών ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα διαφέρει από τη λογική των ζητουμένων της διεθνούς έρευνας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή, ελάχιστες ήταν οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν στο παρελθόν για ανατροπή της χαμηλής κατάταξης της χώρας.

Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις από τον Σεπτέμβριο

Αξιοποιώντας υπάρχουσες δραστηριότητες και προσθέτοντας νέες πρωτοβουλίες το υπουργείο Παιδείας θα παρέχει από τη νέα σχολική χρονιά μία σειρά από «εργαλεία», που στόχο έχουν να γνωρίζει μαθητής και εκπαιδευτικός τη λογική που κρύβεται πίσω από τα ζητούμενα της Pisa.

H δημιουργία μίας νέας Τράπεζας Θεμάτων με ερωτήματα που θυμίζουν τη λογική της έρευνας, όπως διερεύνηση ανοικτού τύπου προβλημάτων και αποτύπωση εναλλακτικών λύσεων και ιδεών βρίσκεται ήδη στα σχέδια του υπουργείου.

Θα συνοδευτεί από μία σειρά επιμορφώσεων στους εκπαιδευτικούς και παροχής κατευθυντήριων γραμμών και εκπαιδευτικών σεναρίων, ώστε να αναπτυχθούν νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι και αξιολόγηση των μαθητών.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9