• ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

    ΔΕΘ 2024

    ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ (video)

    • NewsRoom

    Δυναμική και πολυδιάστατη ήταν και φέτος η παρουσία της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στην 88η ΔΕΘ, με μήνυμα «ΕΔΩ στην Πράξη» και ένα πρόγραμμα πλούσιων δράσεων στο Εταιρικό της Περίπτερο που αποτέλεσε σημείο-αναφοράς.

     

    Εκεί ανακοινώθηκαν δράσεις της εταιρείας και πραγματοποιήθηκαν τα Papastratos Talks – συζητήσεις για σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας που εστίασαν σε 4 κρίσιμους θεματικούς άξονες: την οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα.

    Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Συγκεκριμένα η εταιρεία προχώρησε στην δωρεά καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας, αξίας €155.000,00 στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου, με στόχο την διευκόλυνση του έργου των διωκτικών Αρχών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών, ενεργειακών και αλκοολούχων προϊόντων.

    Ο κ. Γιώργος Μαργώνης, Προόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη (1)
    Ο κ. Γιώργος Μαργώνης, Προόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη
    Κοινή εκδήλωση της Παπαστράτος με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην 88η ΔΕΘ
    Κοινή εκδήλωση της Παπαστράτος με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην 88η ΔΕΘ

    Η δωρεά αυτή έρχεται να συνδράμει σημαντικά στο έργο των Αρχών και μια κατάλληλη μάλιστα στιγμή καθώς βάσει των αποτελεσμάτων της ετήσιας ανεξάρτητης Έκθεσης της KPMG, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Philip Morris International, ο όγκος των παράνομων τσιγάρων που καταναλώθηκε, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, αυξήθηκε περαιτέρω το 2023 φτάνοντας στα 624 εκατ. ευρώ χαμένα έσοδα για την χώρα μας. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ από το 2012 έχει επενδύσει περισσότερο από 7 εκατ. ευρώ στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

    Από τον τομέα της οικονομίας, προχωράμε σε αυτόν της απασχόλησης, με την εταιρεία να πραγματοποιεί 2 Papastratos Talks την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, διεξήχθη η συζήτηση «Τεχνολογία & Ταλέντο: Ο Επαναπροσδιορισμός της Εργασίας σε Ένα Ψηφιακό Μέλλον». Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, με έμφαση στην σημασία των δεξιοτήτων πληροφορικής και προγραμματισμού, οι προκλήσεις που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο της εργασίας, καθώς και το υβριδικό μοντέλο εργασίας, αλλά και ο ρόλος της τεχνολογίας στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντου.

    Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το panel «Αντιλήψεις – Προκλήσεις – Προσδοκίες στο Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον», όπου οι ομιλητές εστίασαν στις καλές πρακτικές που υιοθετούν οι σύγχρονες εταιρείες για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος.

    Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε άλλη μία σημαντική συνεργασία για την υποστήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Συγκεκριμένα, θα γίνει ίδρυση ενός 2ου κέντρου ημερήσιας φροντίδας με την βοήθεια της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ενώ η εταιρεία συνέβαλε και στην αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος ΚΗΦΗ.

    Την ίδια ημέρα, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ως αρωγός της κοινωνίας, πραγματοποίησε συζήτηση με θέμα την γυναικεία ενδυνάμωση και προστασία. Καλύφθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από την προστασία των γυναικών έως την ανάγκη εκπαίδευσης για θέματα ενδοοικογενειακής βίας και τις δομές υποστήριξης των επιζωσών.

    Συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν και για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας με το «Fireside Chat: Τα Ελληνικά Δάση και οι Προκλήσεις για την Προστασία τους στην Εποχή της Κλιματικής Κρίσης».

    Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριετούς πιλοτικού προγράμματος – πρωτοβουλία της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ – για την μετάβαση καπνοκαλλιεργητών στη στέβια. Εκπρόσωποι της εταιρείας, της Stevia Hellas και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ανέδειξαν την αξία της αναγεννητικής γεωργίας και την στέβια ως μια βιώσιμη και ασφαλή λύση καλλιέργειας για την Θράκη, με προοπτικές επέκτασης σε όλη την Ελλάδα, με την προοπτική ενός νέου ορίζοντα για την ελληνική γεωργία.

    Στη φετινή παρουσία της στην 88η ΔΕΘ, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ απέδειξε έμπρακτα τον δυναμικό της ρόλο σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, βιωσιμότητας και καινοτομίας. Μέσα από ποικίλες δράσεις και συζητήσεις, ανέδειξε τις προκλήσεις του μέλλοντος και την ανάγκη για βιώσιμες λύσεις, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Με πρωτοβουλίες που αγγίζουν κρίσιμους τομείς, η εταιρεία επιβεβαίωσε την δέσμευσή της να δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο, «ΕΔΩ στην πράξη».