• Mononews TV

    Ο Νορβηγός μεγιστάνας που πούλησε τα ξενοδοχεία στην Premia – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τι δουλειά έχει ένας Νορβηγός μεγιστάνας, με προσωπική περιουσία σύμφωνα με το Forbes της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ, να συνεργαστεί με την Premia Properties;

    Κι όμως, ο Petter Stordalen, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου Strawberry, με τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στη Σκανδιναβία, την Nordic Choice Hotels, και με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, βλέπει περαιτέρω συνέργειες με την ελληνική εταιρεία ακινήτων.

    Και βάζει τη χώρα μας στον κεντρικό σχεδιασμό του ομίλου του διαβλέποντας σημαντικές υπεραξίες από την άνοδο του τουρισμού αλλά και από το γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί είναι διαχρονικά από τους καλύτερους πελάτες των ελληνικών ξενοδοχείων.

    Χθες ανακοινώθηκε το μεγάλο deal μεταξύ της Premia και της Nordic Leisure Travel Group για την εξαγορά από την πρώτη δύο ξενοδοχείων σχεδόν 800 δωματίων σε Ρόδο και Κρήτη. Πρόκειται για μια συμφωνία sale and lease back καθώς η Premia θα δώσει 112,5 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία «Sunwing Kallithea Beach» που βρίσκεται στη Ρόδο και «Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club» που βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά οι πρώην ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν να τα λειτουργούν για τουλάχιστον 15 χρόνια.

    Πρόκειται για ξενοδοχεία τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε Σκανδιναβούς τουρίστες που κάθε χρόνο έρχονται κατά χιλιάδες σε Ρόδο και Κρήτη.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ