Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Μόνο για jet-setters τα εξοχικά στις Κυκλάδες: Έως €38.000 το τετραγωνικό στη Μύκονο – mononewsTV

Κυκλάδες

Αντί τιμήματος έξι φορές μεγαλύτερου πωλείται μία πολυτελής κατοικία στις Κυκλάδες, σε σύγκριση με ένα τυπικό εξοχικό, με την αγορά των πολυτελών κατοικιών να καταλαμβάνει περίπου το 5-15% της συνολικής πίτας και να απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές εκτός Ελλάδος οι οποίοι αναζητώντας ιδιαίτερα ακίνητα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σημαντικές υπεραξίες.

Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε βάσει της μελέτης σε πέντε νησιά των Κυκλάδων η Geoaxis. Η εκτιμητική κατέγραψε τις ζητούμενες τιμές πώλησης θερινών εξοχικών κατοικιών, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό δεκαετίας φέτος.

Ιδιαίτερα σημαντική αναδεικνύεται η διαφορά στις διάμεσες τιμές ζήτησης μεταξύ πολυτελών και τυπικών κατοικιών, αφού στη Μύκονο και τη Σαντορίνη μια πολυτελής κατοικία μπορεί να κοστίζει μέχρι και 5,6 φορές περισσότερο από μια τυπική θερινή κατοικία, ενώ στην Σέριφο ο αντίστοιχος δείκτης είναι 2,4 φορές.

Στη Μύκονο μια πολυτελής κατοικία μπορεί να κοστίζει μέχρι και 5,5 φορές περισσότερο από μια τυπική θερινή κατοικία, στη Σαντορίνη 5,7 φορές, στην Πάρο 4,1 φορές, στη Σέριφο 2,4 φορές και στην Κέα 2,8 φορές.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9