Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Μετρό: Σε θέση μάχης μεγάλοι εγχώριοι και διεθνείς όμιλοι για την επέκταση προς Ίλιον – mononewsTV

Γεώργιος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Henry Holterman (Ελλάκτωρ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

Γεώργιος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Henry Holterman (Ελλάκτωρ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εγχώριοι αλλά και οι διεθνείς Όμιλοι, καθώς όπως έγραψε πρώτο το mononews προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για ένα από τα έργα-ναυαρχίδες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας προς το Ίλιον με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό να αγγίζει τα 700 εκατ. Ευρώ, ενώ η αρχική εκτίμηση κινούταν στα 350 εκατ. Ευρώ.

Η εν λόγω επέκταση, που είναι η πρώτη που προκηρύσσεται μετά το 2017 και αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το δίκτυο των σταθμών του Μετρό Αθήνας, μαγνητίζει πλήθος ισχυρών παικτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Επομένως, αναμένεται να δούμε έως τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν και θα υποβληθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για το έργο, ποιοι θα είναι οι νέοι συσχετισμοί και οι συμμαχίες που θα δημιουργηθούν με στόχο την επικράτηση στο διαγωνισμό.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας μας είτε λόγω της οικονομικής τους δυνατότητας να «σηκώσουν» το έργο ή της εμπειρίας τους σε έργα μετρό. Για αυτό το λόγο οι μνηστήρες του έργου θα μπορούσαν να είναι:

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9