ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολλά ξένα funds, μεγάλοι όμιλοι από το εξωτερικό αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο ελληνικό startup οικοσύστημα, με την Μαριάννα Λάτση να μην αποτελεί εξαίρεση.
Έχοντας το επιχειρείν στο… αίμα της, η γνωστή επιχειρηματίας μέσω του Family Office, έχει τοποθετηθεί τα τελευταία τρία χρόνια σε εταιρείες τεχνολογίας, δείχνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης προς όλο το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Παρά την τη φετινή πτώση στη χρηματοδότηση κατά 24,5% σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα, το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο, ενώ το 2024 αναμένεται να είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη, ενώ αναμένεται να δούμε και νέες εξαγορές.
Επενδύσεις σε Douleutaras και Neuropublic
Η πρώτη startup στην οποία επένδυσε το Family Office της Μαριάννας Λάτση μέσα στο 2023 ήταν ήταν η Douleutaras του Ανδρέα Γραμμάτη.
Τον Απρίλιο του 2023 σήκωσε 5 εκατ. ευρώ, με βασικούς επενδυτές το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε το, το 50% του συνολικού ποσού, ενώ το υπόλοιπο από μια ομάδα σημαντικών επενδυτών μεταξύ των οποίων και ο Απόστολος Αποστολάκης ιδρυτής και partner του επενδυτικού οργανισμού VentureFriends, ο οποίος συμμετείχε και στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.
Η τελευταία επενδυτική κίνηση του Latsco Family Office ήταν στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Neuropublic, πρόεδρος της οποίας είναι ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης και CEO η Ρόζα Γαργαλάκου. Η Neuropublic πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε Web και Cloud περιβάλλον.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Νέες κυρώσεις του Λονδίνου κατά του Ιράν για τη στήριξή του στη Ρωσία
- MSC Cruises: Πρεμιέρα για την πρώτη χειμερινή της σεζόν στην Ελλάδα
- Attica Group: Στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς
- ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης κατά της διάκρισής τους σε επίπεδα