Νέες επενδύσεις, αλλά και καινούργιες συνεργασίες ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος, στην επίσημη παρουσίαση του 5ου Data Center της εταιρείας στην Ελλάδα και πρώτου στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Κρήτη μπορεί να εξελιχθεί σε κόμβο διακίνησης δεδομένων στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην επίσημη παρουσίαση του Data Center, παρουσία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Κάκκος τόνισε ότι με την επένδυση αυτή, η Lamda Hellix αυξάνει τη «παρουσία» της στον τομέα των δεδομένων φέρνοντας μια επένδυση της οποίας το οικονομικό αποτύπωμα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη επενδυτική αξία στο νησί. Ο κ. Κάκκος εξήρε την σημασία των επενδύσεων σε data center στην Ελλάδα καθώς όπως είπε η χώρα μπορεί να έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, κοιτάζοντας πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς δεδομένων, καθώς τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και το θετικό επενδυτικό αίσθημα που έχει δημιουργηθεί, δείχνουν πλέον τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. «Στο νέο διαρκώς διογκούμενο ψηφιακό κόσμο τα Multi-tenant Data Centers είναι οι στρατηγικές υποδομές εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα σε μια χώρα όχι μόνο να διατηρήσει την κυριότητα των ψηφιακών δεδομένων της εντός των τειχών αλλά και παράλληλα να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, να αποκτήσει ψηφιακή βαρύτητα και μέσω της τελευταίας, να αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και την παραγόμενη προστιθέμενη αξία της», τόνισε ο κ. Κάκκος μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

«Ζούμε σήμερα σε έναν ψηφιακό κόσμο που συνεχώς μεγαλώνει. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός όπως έχουμε διαπιστώσει από την περίοδο της πανδημίας και μετά αλλάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, επεσήμανε ο CEO της Lamda Hellix. Η επιλογή της Κρήτης είναι απλή είπε ο κ. Κάκκος.

«Παρόλο που η Κρήτη αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής τα περισσότερα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών, αυτών δηλαδή που ενώνουν ηπείρους και μεγάλες γεωγραφικές περιοχές μεταξύ τους, περνούν λίγα χιλιόμετρα νοτίως του νησιού και προσγειαλώνονται στην Σικελία και την Μασσαλία. Ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί συνθήκες μειωμένης διαθεσιμότητας και ανθεκτικότητας σε περίπτωση που κάτι συμβεί στα κέντρα της Μασσαλίας και της Σικελίας. Επομένως η Κρήτη αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία.»

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9