• Mononews TV

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις κρίσιμες αποφάσεις μετά τις ευρωεκλογές – mononewsTV


    Τρεις κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα, βεβαίως, θα κρίνει και την ουσία των αποφάσεων, διότι αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η ΝΔ πάρει ποσοστό στα επίπεδα του 33% τότε οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι χωρίς μεγάλη πίεση.

    Αν από την άλλη υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για το κυβερνών κόμμα τότε ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ανατροπές που δεν συνηθίζει.

    Η πρώτη απόφαση έχει να κάνει με τον χρόνο που θα γίνει ο ανασχηματισμός. Διότι θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές καθώς είναι εμφανής η μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης, κάποια στελέχη εμφανίζονται «κουρασμένα», υπάρχουν αιχμές από βουλευτές της γαλάζιας παράταξης για αλαζονεία.

    Οι πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει αλλαγές μέσα στον Ιούνιο, αλλά θα πάει προς το τέλος του καλοκαιριού και λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ. Αυτό θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. Αν η Νέα Δημοκρατία πάρει ποσοστό 33% και πάνω, δηλαδή πιάσει τον στόχο που έχει θέσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τότε η πίεση δεν θα είναι μεγάλη για το Μαξίμου και οι αποφάσεις θα γίνουν με σύνεση και σε χρόνο που θα επιλέξει ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

    Αν από την άλλη η ΝΔ περάσει από… κάτω τον πήχη του 33% των ευρωεκλογών του 2019, τότε πιθανότατα ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στην κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι πήρε το μήνυμα της κοινωνίας.

    Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 33% και η πολιτική πίεση θα μεταφερθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης με το Μαξίμου να έχει όλο το χρόνο να πάρει τις αποφάσεις της χωρίς να προκληθούν τριγμοί.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ