• Mononews TV

    Οι tycoons της ελληνικής ναυτιλίας – mononewsTV


    Tην περίοδο που διανύουμε οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αυξήσει τον στόλο τους σε 5.543 ποντοπόρα πλοία, ενώ ναυπηγούν 384, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Ωστόσο, με βάση την εκτίμηση του έγκυρου ναυλομεσίτη Ιωάννη Κοτζιά της Xclusive, τα υπό κατασκευή πλοία των εγχώριων πλοιοκτητών ανέρχονται σε 525.

    Oι περισσότεροι αποπλήρωσαν ή απομείωσαν τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις και, το σημαντικότερο, αύξησαν τη ρευστότητά τους, είτε από τις πωλήσεις των παλαιότερων πλοίων τους είτε από την εκτίναξη των ναύλων κυρίως στα δεξαμενόπλοια.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το mononews.gr, η Αγγελική Φράγκου διαθέτει μέσω της ναυτιλιακής της εταιρείας, Navios Maritime Partners, τον μεγαλύτερο στόλο, που αριθμεί συνολικά 176 πλοία διαφόρων τύπων, με μέση ηλικία τα 9,7 έτη. Η χωρητικότητα των οποίων ανέρχεται σε 15.700.000 dwt.

    Ακολουθεί, όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων, ο Πέτρος Παππάς με την εταιρεία Star Bulk, η οποία διαθέτει 171 πλοία, από τα οποία τα 8 είναι υπό ναυπήγηση. Η ενδυνάμωση της εταιρείας επετεύχθη με την επιτυχή απορρόφηση της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Eagle Bulk.

    Η Μαρία Αγγελικούση διαχειρίζεται συνολικά 165 ποντοπόρα πλοία, με τις εταιρείες της: Maran Dry, Maran Tanker και Maran Gas. Ωστόσο, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο, όσον αφορά στη χωρητικότητα, με 24.180.375 dwt. Σε αυτά τα πλοία περιλαμβάνονται και 24 που είναι υπό ναυπήγηση.

    Το εντυπωσιακό στοιχείο στον στόλο της Μαρίας Αγγελικούση είναι το γεγονός ότι από τα 165 πλοία, σχεδόν τα 155 ταξιδεύουν με την ελληνική σημαία και απασχολούνται σε αυτά περί τους 2.500 Έλληνες αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού και σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

    Με άλλα λόγια, η Μαρία Αγγελικούση αποτελεί βασικό πυλώνα του εθνικού νηολογίου, δεδομένου ότι περίπου ένα στα τέσσερα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία ανήκει σε εταιρεία της.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ