Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

H μάχη της τσάντας: Το deal $8,5 δισ. των Versace και Michael Kors κρίνεται στα δικαστήρια – mononewsTV

Τσάντα Versace

Τσάντα Versace

Η μάχη της τσάντας με τη συγχώνευση των δύο εταιρειών Tapestry και Capri (με brands όπως Versace και Michael Kors) επανέφερε στο προσκήνιο τον ακραίο ανταγωνισμό για τις πολυτελείς τσάντες, ενώ προκάλεσε ερωτήματα για την εμπλοκή της FTC.

Απειλείται η προσιτή πολυτέλεια;

Το deal ύψους 8,5 δισ. δολαρίων με τον «γάμο» δύο εταιρειών με ηχηρά brands όπως οι Coach, Kate Spade, Versace και Michael Kors, το οποίο είχε κάνει τον κόσμο της μόδας να αναθαρρήσει τον περασμένο Αύγουστο, καθώς οι μικροί παίκτες της πολυτέλειας δέχονται ισχυρές πιέσεις από το μειωμένο ενδιαφέρον για brands, μπλόκαρε από την FTC στο όνομα του αντιμονοπωλίου.

Αυτό προκάλεσε την οργή των δύο εταιρειών, οι οποίες αναφέρθηκαν στο παράδοξο του να συγκρίνεις τους κανόνες του εμπορίου με τον ιδιαίτερο κόσμο της μόδας.

Η υπεράσπιση των Tapestry και Capri κατηγορεί την FTC δεν έχει παρουσιάσει «κανένα στοιχείο ότι το κοινό αναγνωρίζει τις τσάντες της λεγόμενης «προσιτής πολυτέλειας» ως ξεχωριστή αγορά από τις τσάντες των οίκων πολυτελείας. Ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε η επιτροπή, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για το «γάμο» δύο ισχυρών brands στον χώρο της αγοράς.

«Οι όροι «προσιτή» ή «προσιτή» πολυτέλεια «δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στο μάρκετινγκ προϊόντων και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι καταναλωτές κατανοούν τι σημαίνουν», ισχυρίστηκαν οι δύο εταιρείες.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9