ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα δεδομένα στην αγορά των ελαίων έχει φέρει η αναταραχή που επικρατεί διεθνώς με το ηλιέλαιο. Η τιμή του οποίου, εξαιτίας του πολέμου, έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα ενώ η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αποθεμάτων των παραγωγών.
Την ίδια στιγμή που η αγορά αναζητά εναλλακτικές χώρες πέραν της Ουκρανίας για την προμήθεια ηλιελαίου, υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων που στρέφονται σε διαφορετικού τύπου έλαια –όπως σογιέλαιο και ελαιόλαδο- προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η «κινητικότητα» αυτή αποτυπώνεται πλέον και στην τιμή του ελαιολάδου.
Παράγοντες της αγοράς που γνωρίζουν τις κινήσεις σε επίπεδο παραγωγών-προμηθευτών επισημαίνουν ότι μέσα στον Μάρτιο σε όλες τις περιοχές της χώρας με σημαντική ελαιοπαραγωγή, όπως στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Κρήτη και τη Λέσβο, οι τιμές έχουν ήδη «τσιμπήσει». Εκτιμούν δε ότι τις επόμενες μέρες η τιμή του ελαιολάδου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 10 λεπτά, κυρίως σε περιοχές με μεγάλη ζήτηση.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μονακό: Οι εντυπωσιακές πριγκιπικές παρουσίες στον καθιερωμένο «Χορό των Ρόδων»
- Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα στη τελευταία συνεδρίαση του χειρότερου μήνα από το 2022 – Βουλιάζει η μετοχή της Tesla
- Εριέττα Κούρκουλου: Οι ευχές στη Μαριάννα Λάτση και οι αδημοσίευτες φωτογραφίες
- Eurobank: Στις 30 Απριλίου η ΓΣ για την διανομή μερίσματος €0,105 ανά μετοχή
