• Mononews TV

    Γιώργος Προκοπίου: Το σχέδιο της επένδυσης €500 εκατ. στο Ελληνικό – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στο σχέδιο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στα νότια προάστια εμμένει ο Γιώργος Προκοπίου, οριστικοποιώντας τη συμφωνία με τη Lamda Development για τη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ελληνικό.

    Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής φερόταν ως ένας από τους χρηματοδότες της «απόβασης» του Κολλεγίου Αθηνών σε οικόπεδο του πρώην αεροδρομίου, το οποίο τελικά υπαναχώρησε, «παραχωρώντας» στον ίδιο την αξιοποίηση της έκτασης που προοριζόταν για σχολικές εγκαταστάσεις. Σημειωτέον ότι η έκταση που προορίζεται για εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις αγοράστηκε από τον Γιώργο Προκοπίου έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο κάδρο η συνεργασία με κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα

    Πηγές με γνώση των σχεδίων της επένδυσης του Γιώργου Προκοπίου στο Ελληνικό επισημαίνουν στο mononews πως ο εφοπλιστής προσανατολίζεται στη δημιουργία ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου όλων των βαθμίδων, από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο, ενώ στο κάδρο είναι η ανάπτυξη προγράμματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αξιοποίησης των διατάξεων του νέου νόμου του υπουργείου Παιδείας περί Μη Κερδοσκοπικών, Μη Κρατικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

    Σκοπός είναι, μάλιστα, να παρέχεται πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, με έμφαση στη ναυτιλία και τη ναυπηγική εκπαίδευση, ενώ πιθανή είναι η συνεργασία με κυπριακό πανεπιστήμιο.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη κλειδώσει η ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα στο ακίνητο της πρώην Olympic Catering, μέσω της συνεργασίας της Hellenic Healthcare Group (CVC) με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ