ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας ακόμα Έλληνας ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, ο Γιάννης Ασσαέλ, αναλαμβάνει θέση ευθύνης στην ελληνική κυβέρνηση και με τις γνώσεις του αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να… μάθει καλύτερα αλλά και να κάνει άλματα προόδου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας της τεχνητής νοημοσύνης». Μάλιστα ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο ΔΣ και Πρόεδρο της Microsoft Brad Smith και συζήτησαν για τις επενδύσεις τεχνολογίας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι πράξεις του κ. Μητσοτάκη δείχνουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Την ανάγκη της χώρας να στραφεί προς την τεχνητή νοημοσύνη, να μάθει να «ελέγχει» την δύναμή της, καθώς οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει τόσο στην οικονομία όσο και στην οικονομία, είναι τεράστιες.
Την ανάγκη αυτή την έχει κατανοήσει πλήρως ο Έλληνας πρωθυπουργός και έχει προχωρήσει, ήδη από την αρχή της νέας του θητείας να τοποθετεί ανθρώπους που κατανοούν και δουλεύουν πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία σε καίρια πόστα. Όπως άλλωστε έκανε πριν από περίπου ένα μήνα και με τον κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή του ΜΙΤ, κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον οποίο και έθεσε ως επικεφαλής της Επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη.
Τώρα προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση, τοποθετώντας σε θέση κλειδί τον Δρ. Γιάννη Ασσαέλ, ως Ειδικό Σύμβουλο για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης στο πλευρό του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Πρώην πρόεδρος Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης ειδικός απεσταλμένος στη Λ. Αμερική
- ΦΠΑ: Αυτόματα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις από το 2025– Πώς θα βεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ
- Επίδομα θέρμανσης: Σήμερα η πρώτη δόση – Τα ποσά ανά κατηγορία – Τι θα ισχύσει για τους νέους δικαιούχους
- Υπουργικό συμβούλιο: Η ατζέντα για το 2025 – Στο τραπέζι και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων