• Mononews TV

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ρήτρα αειφορίας με δεσμεύσεις επιδόσεων ESG στο ομόλογο των €300 εκατ. – MononewsTV

    • NewsRoom

    Πρωτοποριακά χαρακτηριστικά έχει το νέο εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στόχος του οποίου είναι να αντληθούν κεφάλαια μέχρι 300 εκατ. ευρώ. Η νέα ομολογιακή έκδοση είναι συνδεδεμένη με ρήτρα αειφορίας και είναι η πρώτη του είδους για την ελληνική αγορά των διαπραγματεύσιμων στο χρηματιστήριο εταιρικών τίτλων.

    Η ρήτρα αειφορίας είναι συνδεδεμένη με την δέσμευση του εκδότη να ανταποκρίνεται σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Σε αντίθεση με τις ως τώρα πράσινες εκδόσεις, στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας παρακολουθείται στενά και επί ετήσιας βάσης η πορεία των πρακτικών ESG.

    Προβλέπεται μάλιστα ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων θα υπάρχει προσαύξηση του επιτοκίου κατά 0,20%… Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει το ειδικό και ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει ένα ομόλογο με ρήτρα αειφορίας καθώς μέσω συγκεκριμένων δεικτών καταγράφεται η επίδοση σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (δείκτες ESG) ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποφάσισε την έκδοση του ομολόγου «νέας γενιάς» στη συνεδρίασή του στις 29 Νοεμβρίου. Η διάρκεια του εταιρικού ομολόγου θα είναι 7ετής με ελάχιστο ζητούμενο ποσό τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το πλαφόν του οριοθετείται στα 300 εκατ. ευρώ.

    Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς θα ξεκινήσει πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, δίνοντας για πρώτη φορά την δυνατότητα στους Έλληνες επενδυτές να συμμετάσχουν σε εταιρική έκδοση με ρήτρα αειφορίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ