Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Ευρωεκλογές: Τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης – mononewsTV

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα

Την πρώτη προσπάθεια να «χωνέψει» την πιο κακή εκλογική βραδιά της από το 2019, επιχειρεί η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών. Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους συνεργάτες του προσπαθούν να χαράξουν τη στρατηγική εκείνη ώστε η «πύρρειος νίκη της Κυριακής» όπως χαρακτηρίζουν το 28% που πήραν στην κάλπη, να μην πάρει χαρακτηριστικά μόνιμης πολιτικής ήττας.

Η βασική γραμμή που χαράσσει το Μαξίμου και η Πειραιώς είναι ότι αναγνωρίζεται πως το 2 μπροστά στο ποσοστό είναι κακό αποτέλεσμα. Αναγνωρίζεται επίσης ότι η πτώση πέντε μονάδων από τα αποτελέσματα του 2019 στις αντίστοιχες ευρωεκλογές και 13 μονάδων μέσα σε λίγους μήνες από τις εθνικές κάλπες, δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς ως προς τις πολιτικές που έχουν επιλεγεί, αλλά και τα πρόσωπα που τις εφαρμόζουν.

Πράγμα που σημαίνει ότι το σενάριο του ανασχηματισμού, μιας ευρείας αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος, βρίσκεται για τα καλά στο τραπέζι.

Αν και ο πρωθυπουργός δεν παίρνει εν θερμώ αποφάσεις, εντούτοις συνεργάτες του συστήνουν να κάνει τώρα ένα… άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά. Και δεν αποκλείουν κάποιοι ακόμη και τις επόμενες ημέρες να ληφθούν αποφάσεις ως προς τον ανασχηματισμό.

Ισως δε να θέλει να δώσει άμεσα μια απάντηση ο κ. Μητσοτάκης για το αν έλαβε το μήνυμα της κάλπης και την επόμενη εβδομάδα να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο με νέα σύνθεση.

Αυτή είναι η πρώτη εισήγηση, υπάρχει και η σταθερή που λέει ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων και σε ποιους τομείς χωλαίνει η κυβέρνηση και αργότερα να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Στο Μαξίμου βάζουν δύο ορόσημα. Το πρώτο είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου για τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν (ίσως μικρές διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήμα) κυρίως ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να φανεί η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Το δεύτερο ορόσημο είναι το τέλος Αυγούστου και μέχρι εκεί να γίνουν οι μεγάλες ανατροπές στο κυβερνητικό σχήμα και να σχηματοποιηθεί η «στροφή» στην κυβερνητική πολιτική ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει στη ΔΕΘ με εντελώς διαφορετική εικόνα και ατζέντα.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9