Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Εθνική Τράπεζα: Κοιτάει νέες επενδύσεις σε startups και πληροφορική – mononewsTV

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Νέες επενδύσεις σε startups αλλά και εταιρείες πληροφορικής «κοιτάει» η Εθνική Τράπεζα, η οποία τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ όπως ανέφεραν στελέχη της, δεν αποκλείεται να μπει μετοχικά και σε μεγάλη εταιρεία, όπως έκανε πριν 1,5 χρόνο με την Epsilon Net.

Μέχρι σήμερα η Εθνική έχει τοποθετήσει ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ σε startups, ενώ μέσα από το πρόγραμμα business seeds, έχει βοηθήσει πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν.

Ενδεικτικά, η Εθνική Τράπεζα όλα αυτά τα χρόνια έχει τοποθετηθεί σε εταιρείες όπως η Blueground, η mist.io (την οποία εξαγόρασε πριν μερικούς μήνες η Intel), ενώ έχει συμμετοχή και σε funds όπως το metavallon, το endeavor και το BIG.PI.

Όπως ανέφεραν στελέχη της τράπεζας σε χθεσινή ενημέρωση, οι νέες επενδύσεις δεν αποκλείεται να είναι και «συμπληρωματικές», ώστε αυτές οι εταιρείες να βοηθήσουν την Εθνική στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Όπως άλλωστε είχε πει στο παρελθόν ο CEO κ. Παύλος Μυλωνάς, «σήμερα έχουμε απλοποιήσει πολλές διαδικασίες και το 98% των συναλλαγών πραγματοποιούνται από τα εναλλακτικά κανάλια, με το 60% αυτών μέσω του κινητού τηλεφώνου. Επενδύουμε στις ψηφιακές υπηρεσίες και είμαστε πρωτοπόροι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και από τις κορυφαίες τράπεζες στην Ευρώπη».

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9