Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Έρχονται οι προσφορές για δύο ΣΔΙΤ «σημαίες» του Υπ. Υποδομών – MononewsTV

Υπουργείο Υποδομών: Σε ολιγοήμερη παράταση οδηείται το ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη 360 εκατ. του ΒΟΑΚ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής

Στην τελική τους φάση περνούν δύο συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) αξίας 682 εκατ. ευρώ που αφορούν οδικά έργα κομβικής σημασίας και δημοπρατούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και τον οδικό άξονα Καλαμάτα Πύλος-Μεθώνη, τα οποία και αφορούν project-σημαίες του Υπουργείου.

Οι διαγωνισμοί έχουν ήδη πυροδοτήσει το ενδιαφέρον κατά κύριο λόγο από την πλευρά των μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και από ορισμένους ξένους «παίκτες».

Χωρίς αμφιβολία ο τεχνικός κόσμος θα έχει στραμμένο το βλέμμα του προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η επιχειρηματική μάχη για την επικράτηση αναμένεται να είναι ισχυρή.

Στο ανοικτό μέτωπο των διεκδικητών συγκαταλέγονται: ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, η Mytilineos του Ευάγγελου Μυτιληναίου, η Ελλάκτωρ, ελεγχόμενη από τους Ολλανδούς της Regeborgh, ο Όμιλος της ΑΒΑΞ με βασικό μέτοχο τον Χρήστο Ιωάννου, και η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη με διευθύνοντα σύμβουλο τον Πέτρο Σουρέτη.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9