• Mononews TV

    Επική σύγκλιση ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής – mononewsTV


    Οι Bjarke Ingels και Leon Rost υπογράφουν τον σχεδιασμό της υπέροχης τριπλέτας βιλών στο νησί Sagishima της Ιαπωνίας.

    Το αρχιτεκτονικό στούντιο BIG και η ιαπωνική Not A Hotel – γνωστή στον τομέα της φιλοξενίας – συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό τριών βιλών που βρίσκονται στο νησί Sagishima της Ιαπωνίας.

    Με επικεφαλής τους θρυλικούς αρχιτέκτονες Bjarke Ingels και Leon Rost, οι εν λόγω βίλες αποτελούν μια σύγκλιση της ιαπωνικής και της σκανδιναβικής αισθητικής σχεδιασμού.

    Η ιδέα γεννήθηκε από τη σύγκλιση των δύο πολιτισμών, όταν η Ιαπωνία άνοιξε τα σύνορά της στα διεθνή ταξίδια. Τα ιαπωνικά και τα σκανδιναβικά σχέδια ευνοούν ομοίως τον μινιμαλισμό και τη χρήση φυσικών υλικών.

    Οι κυκλικές βίλες αγκαλιάζουν επίσης το φυσικό ανάγλυφο – το γρασίδι ξεκινά ακριβώς εκεί που τελειώνει η θεμελίωση της βίλας.

    «Η σχεδιαστική μας προσέγγιση για το NOT A HOTEL Setouchi δεν ήταν να επιβάλλουμε τις ιδέες μας στον περιβάλλοντα χώρο. Αντίθετα, περιλάμβανε εξερεύνηση, παρατήρηση και κατανόηση του τοπίου.

    Οραματιστήκαμε πώς να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό το ξεχωριστό και αξιοσημείωτο έδαφος και επικεντρωθήκαμε σε ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει την κομψότητα της παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής», δήλωσε ο Ingels.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ