ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σχεδιασμός της κάθε βίλας προκύπτει από τη συνεργασία του εκάστοτε ιδιοκτήτη με έναν εκ των πέντε αρχιτεκτονικών γραφείων (τα τρία με έδρα στην Ελλάδα). Αυτό είναι το σχέδιο της Lamda για ομοιογένεια στη συγκεκριμένη περιοχή οικιστικής ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου, μετά την αλλαγή πλεύσης: το αρχικό business plan ήθελε την παραχωρησιούχο να αναπτύσσει και να βγάζει στην αγορά έτοιμο οικιστικό προϊόν, σχέδιο που στην πορεία άλλαξε, κυρίως για λόγους ρευστότητας. Με αυτόν τον τρόπο, η Lamda θα έχει αμεσότερα έσοδα από την πώληση των οικοπέδων, χωρίς να δαπανά ίδια κεφάλαια για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών, απόφαση που ελήφθη πριν ακόμη ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και εκτοξευτεί το κατασκευαστικό κόστος.
Ήδη έχουν υπογραφεί συμβόλαια αγοραπωλησίας με Έλληνες επιχειρηματίες, αφού γνωστά έχουν γίνει τα ονόματα των Αχιλλέα και Κωστή Κωνσταντακόπουλου, επικεφαλής των ΤΕΜΕΣ και Costamare, αντίστοιχα, του Τρύφωνα Νάτση, μετόχου της Brevan Howard με παρουσία στο real estate – να σημειωθεί ότι η Brevan Howard είναι μέτοχος της Lamda με 6,4% – και του Πίτερ Σταυρόπουλου, fund manager με παρουσία εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Lamda Development, η κάλυψη φτάνει το 40% κάθε οικοπέδου, ποσοστό που ισχύει για το σύνολο των αναπτύξεων στο παράκτιο μέτωπο. Το μικρότερο οικόπεδο έχε επιφάνεια 1.400 τ.μ., που σημαίνει ότι η δομήσιμη έκταση φτάνει τα 857 τετραγωνικά και το μεγαλύτερο εκτείνεται σε 3.743 τ.μ. και η δομήσιμη έκταση σε 2.150 τετραγωνικά μέτρα.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδες λευκής και καστανής ζάχαρης
- Γιώργος Ιωακειμίδης από το συνέδριο της ΕΝΠΕ: Είμαστε όλοι έξω με αναστολή
- UBS για Ελλάδα: Οι νεότερες εκτιμήσεις για την οικονομία – Μεγάλη μείωση στο χρέος προς το ΑΕΠ
- Ρωσική Κατασκοπεία προς Δύση: Προειδοποιεί κατά μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Μόσχα