• Mononews TV

    Απ. Κάκκος (Lamda Hellix): Έρχονται νέες επενδύσεις σε Data Centers – mononewsTV

    • NewsRoom

    Νέες επενδύσεις στην Αττική αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσω των data centers σχεδιάζει η Lamda Hellix (μέλος του αμερικανικού ομίλου Digital Realty) με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Απόστολο Κάκκο, να γνωστοποιεί ότι τον προσεχή Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Data Center Athens 3.

    «Τα δεδομένα αν έρθουν στην Ελλάδα θα μείνουν στην Ελλάδα καθώς οι επενδύσεις μεγεθύνονται» τόνισε ο κ. Κάκκος εκτιμώντας ότι μέχρι το 2025 θα είναι έτοιμο το Data Center των 6,5 MW στο Ηράκλειο, ενώ για το Athens 4, μια επένδυση περίπου 100 εκατ. ευρώ, είπε ότι περιμένουν αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

    «Το data center στο Ηράκλειο το μελετούσαμε πολλά χρόνια ωστόσο τους τελευταίους μήνες εντατικοποιήθηκαν οι έρευνες και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου» επεσήμανε ο πρόεδρος της Lamda Hellix.

    Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη τέτοιας επένδυσης καθώς θα αναβαθμίσει τόσο το νησί όσο και όλη την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει κι άλλες επενδύσεις αποτελώντας κόμβο στην διακίνηση και αποθήκευση δεδομένων στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο θα αποτελέσουν σημείο διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, αναδιανέμοντας δεδομένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ