• WOMEN

    Η συχνότητα του σεξ καθορίζεται από αυτόν τον παράγοντα

    • NewsRoom
    σεξ


    Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ζευγάρι είναι πολλοί. Ο κυριότερος, όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ηλικία, όπως λένε οι ειδικοί. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research, έδειξε πως η ηλικία που έχει αλλά και η ηλικία που αισθάνεται κάποιος ότι είναι, διαδραματίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στον σεξουαλικό τομέα.

    Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη που είχε διάρκεια 10 περίπου έτη, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ηλικία επιδρά στη συχνότητα του σεξ. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί μελέτησαν 1.200 μεσήλικες και ηλικιωμένους, εστιάζοντας σε τρεις άξονες: την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους, την ποιότητα του σεξ και το γενικότερο ενδιαφέρον τους για το σεξ. Κύριος στόχος των μελετητών ήταν να καθορίσουν την υποκειμενική ηλικία των συμμετεχόντων, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας τους και της ηλικίας που αισθάνονται.

    Η υποκειμενική ηλικία θα τους βοηθούσε να συγκρίνουν τα αποτελέσματα και να καταλήξουν στη σύνδεση ηλικίας και συχνότητας στο σεξ. Τους έθεσαν, λοιπόν, την παρακάτω ερώτηση: “Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι μεγαλύτεροι ή νεότεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ποια ηλικία νιώθετε ότι έχετε τις περισσότερες φορές;”

    Οι άνθρωποι που ένιωθαν μεγαλύτεροι από την ηλικία που είχαν, έτρεφαν μικρότερο ενδιαφέρον για την σεξουαλική πράξη και θεωρούσαν πως η ποιότητα των σεξουαλικών τους επαφών δεν ήταν πολύ καλή. Επίσης, οι άνθρωποι αυτοί κατά τη διάρκεια των 10 ετών που κράτησε η μελέτη, μείωσαν σταδιακά τις σεξουαλικές τους επαφές (από 2,52 φορές τους τελευταίους έξι μήνες έπεσαν σε 1,8 φορές).

    Αντιθέτως, οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι αισθάνονται μικρότεροι από την πραγματική τους ηλικία, όχι μόνο έκαναν περισσότερο σεξ, αλλά ήταν και πιο υγιείς. Επίσης, το να νιώθει κάποιος νεότερος κάνει καλό στο σώμα και εκτός κρεβατοκάμαρας, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ενώ τους βοηθά να ζήσουν και πιο πολλά χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί διαπιστώθηκε, μάλιστα, πως όσο περνούσαν τα χρόνια έκαναν όλο και περισσότερο σεξ.

    Συνολικά, οι επιστήμονες τόνισαν στα πορίσματά τους δύο ενδιαφέροντα πράγματα: ότι όλα εξαρτώνται από τη στάση ζωής του ατόμου προς τη ζωή και πως οι συνήθειες του παρόντος επηρεάζουν τις μελλοντικές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μάτια μας μπορούν να δείξουν αν θελουμε σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είναι «αποδεκτό» να έχουμε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το στόμα των γυναικών αποκαλύπτει το είδος του οργασμού τους



    ΣΧΟΛΙΑ