• LIFE&STYLE

    Twitter: Οι πριγκίπισσες έχουν τρίχες! (Φωτο)

    • NewsRoom


    Σάλος έχει προκληθεί στα social media για…τρίχες! Φωτογραφίες από Γαλλίδες γυναίκες με τριχωτές μασχάλες και πόδια, “πολεμούν” την κατακραυγή του ανδρικού πληθυσμού και όχι μόνο, για το τριχωτό γυναικείο σώμα! Το hashtag, #LesPrincessesOntDesPoils (Οι πριγκίπισσες έχουν τρίχες) ήταν το κορυφαίο θέμα στο γαλλικό Twitter με πάνω από 25.000 αναφορές και  προκάλεσε ποικίλα σχόλια για το εάν πρέπει οι γυναίκες να αφαιρούν ή όχι τις τρίχες από συγκεκριμένα μέρη του σώματος τους.

    hair
    Η αφορμή δόθηκε από την 16χρονη Adele Labo, η οποία, όπως λέει “υπέφερε αρκετά’’, καθώς δέχτηκε κοροϊδευτικά, ειρωνικά αλλά και σκωπτικά σχόλια, όταν αρνήθηκε να αποτριχωθεί. Η ίδια υποστηρίζει ότι “η κοινωνία στιγματίζει τις γυναίκες, καθώς υπάρχει μαζική κοινωνική πίεση για τις τρίχες στο σώμα”.

    hair 56

    Όμως, και η γνωστή pop τραγουδίστρια Adele, διατηρεί ένα blog με φωτογραφίες από το σώμα της, καλώντας κι άλλες γυναίκες να μοιραστούν παρόμοιες εικόνες τους… Και “ω του θαύματος” ανταποκρίθηκαν θετικά.

    trixota-podia-4
    Παρόλο που πολύς κόσμος την επαινεί για την πρωτοβουλία της αυτή, υπάρχουν και αρκετοί -άντρες και γυναίκες – που διαφωνούν και ασκούν έντονη, χαρακτηρίζοντας τις φωτογραφίες της “αηδιαστικές” και αυτούς που τις ανεβάζουν “φεμιναζί”.

    trixota-podia-9
    Η ίδια δεν υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να απέχουν από ξυράφια ή από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, αλλά ότι θα πρέπει να τους επιτρέπεται να επιλέγουν ελεύθερα πως θέλουν να χειριστούν το σώμα τους.

    trixota-podia-14
    Η διαδικασία της αποτρίχωσης χρονολογείται ήδη από την αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ απογειώθηκε στον 20ο αιώνα, όταν η Gillette πούλησε το πρώτο ξυράφι για τις γυναίκες το 1915, προωθώντας την ιδέα ότι οι τρίχες στο γυναικείο σώμα είναι αντιαισθητικές. Το 1960 και το 1970 έγινε μόδα το αξύριστο σώμα, με τις πορνοσταρ της εποχής να προωθούν την αποτρίχωση στην περιοχή της ήβης.

    Πολλοί προσπάθησαν να ελαφρύνουν το κλίμα στο Twitter, ποστάροντας φωτογραφίες ανδρών με το τριχωτό του σώματος τους ενώ πολλοί ανέβαζαν φωτογραφίες των τριχωτών κατοικίδιων τους.

    trixota-podia-1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-fovero-business-insider-protini-10-ellinika-nisia-gia-kathe-idos-taxidioti/60929



    ΣΧΟΛΙΑ