• LIFE&STYLE

    Τρόπαιο Chopard 2024: Η Sophie Wilde και ο Mike Faist παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από την Ντέμι Μουρ

    Η Sophie Wilde και ο Mike Faist παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από την Ντέμι Μουρ


    Από το 2001, το Trophée Chopard αποτελεί έμβλημα του διαρκούς πάθους της Caroline Scheufele για τον κινηματογράφο. Αναπόσπαστο κομμάτι του επίσημου ημερολογίου του Φεστιβάλ των Καννών, επιβραβεύει κάθε χρόνο μια γυναίκα και έναν άνδρα ηθοποιό που έχουν κάνει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στην καριέρα τους.

    Κατά τη διάρκεια της φετινής συναισθηματικής τελετής, που έγινε το βραδύ της Παρασκευής, η Demi Moore, η εκπληκτική ανάδοχος αυτής της 24ης έκδοσης, παρέδωσε το πολύτιμο βραβείο στη Sophie Wilde και τον Mike Faist.

    Στο μαγευτικό περιβάλλον του Carlton Beach Club στη La Croisette, σε απόσταση αναπνοής από το Palais des Festivals και τα εμβληματικά σκαλοπάτια του, το Trophée Chopard ήταν ένα εκθαμβωτικό θέαμα.

    Το Trophée Chopard, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ανερχόμενα κινηματογραφικά ταλέντα, είναι ένα πολυπόθητο βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

    Η Iris Knobloch, Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και ο Thierry Frémaux, Γενικός Εκπρόσωπος, μαζί με τη Συν-Πρόεδρο της Chopard, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Caroline Scheufele, καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους για μια βραδιά γεμάτη κοινό πάθος για τον κινηματογράφο και αφοσίωση στην καλλιέργεια νέων ταλέντων.

    Οι νικητές επιλέχθηκαν από μέλη της Académie du Trophée Chopard, που αποτελείται από βραβευθέντες, νονούς και νονές προηγούμενων εκδόσεων.

    Carla Bruni
    Carla Bruni

    Μετά από μια αναδρομή στην καριέρα της Sophie Wilde και του Mike Faist, τους δόθηκε το βραβείο – ένας ασημένιος κύλινδρος ταινίας με χρυσή επικάλυψη – από την Demi Moore, τη νονά αυτής της 24ης έκδοσης.

    Οι βαθιά συγκινημένοι βραβευθέντες χειροκροτήθηκαν θερμά από πλήθος διασημοτήτων από τον κόσμο του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών Greta Gerwig, των μελών της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών Eva Green, Ebru Ceylan, Lily Gladstone, Nadine Labaki, Juan Antonio Bayona, Pierfrancesco Favino, Kore-Eda Hirokazu και Omar Sy.

    Eva Longoria
    Eva Longoria

    Ήταν ακόμη εκεί ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Un Certain Regard Xavier Dolan, τα Μέλη της κριτικής επιτροπής του Un Certain Regard Maïmouna Doucouré, Asmae El Moudir, Vicky Krieps και Todd McCarthy.

    Kevin Costner και Carla-Bruni
    Kevin Costner και Carla-Bruni

    Οι συν-πρόεδροι της κριτικής επιτροπής της Caméra d’Or Emmanuelle Béart και Baloji·, η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Rachida Dati, ο Κέβιν Κόστνερ, η Εύα Λονγκόρια, η Isabelle Fuhrman, η Ζυλί Γκαγιέ, σύντροφος του Πρώην Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ, η Κάρλα Μπρούνι, η Μαρία Μπόρχες, ο Jonas Poher Rasmussen, η Delphine Gleiz, η Marie-Castille Mention-Schaa, η Ramata-Toulaya Sy, ο Ντιμίτρι Ρασσάμ, η Ρις Φέλντμαν, η Γιούσρα, ο Σάμπα Μουμπάρακ, ο Mathieu Kassovitz, η Valérie Donzelli, ο Λούκας Ντοντ. η Ταλια Μπεσσόν, ο Αρνό Μπινάρ, ο Mattias Schweighofer, και πολλοί άλλοι.

    Kevin Costner και Caroline Scheufele
    Kevin Costner και Caroline Scheufele

    Το δείπνο που ετοίμασε ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Bruno Oger ενθουσίασε τους καλεσμένους με γεύσεις από τη νότια Γαλλία: κρέμα Φλωρεντίας με βότανα κήπου, κολοκυθοανθός με καπνιστό χαβιάρι μελιτζάνας σε κρέμα σουσαμιού-ρεβιθιού, τσιπούρα σχάρας σε σάλτσα Προβηγκίας με μπαχαρικά Vandouvan, βαχερίνη βανίλιας Ταϊτής και μούρα για επιδόρπιο.

    Lily Gladstone
    Lily Gladstone

    Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Καταριανή καλλιτέχνιδα Dana Al Fardan μάγεψε το κοινό με τη μουσική από το τελευταίο άλμπουμ της, Indigo, σκηνοθετώντας μια πολυαισθητηριακή οπτικοακουστική εμπειρία που προάγει τη συνδεσιμότητα και την προσοχή μέσω του φωτός, του χρώματος και του ήχου.

    Omar Sy
    Omar Sy

    Η Caroline Scheufele κάλεσε τους καλεσμένους να συνεχίσουν τον εορτασμό στην ταράτσα Chopard στο Hôtel Martinez. Σε αυτή την εκπληκτική βεράντα, που προσφέρει εξαιρετική θέα στη La Croisette και τη θάλασσα, ο Alessandro Ristori και οι Portofinos κράτησαν την ενέργεια ζωντανή, ερμηνεύοντας τραγούδια εμπνευσμένα από την ιταλική μουσική των δεκαετιών του 1960 και του 1970 και τη βρετανική ποπ ροκ.

    Valerie Donzelli και Julie Gayet
    Valerie Donzelli και Julie Gayet

    Μια πραγματική δέσμη ενέργειας, ο Ristori παρέσυρε τους καλεσμένους να σηκωθούν και να χορέψουν μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έμα Στόουν για Λάνθιμο: Εκείνος είναι η «μούσα» μου και όχι εγώ η δική του

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Διακοπές στην Disney World με τη Mariah και τα τρία παιδιά τους

    Μεγάλη λάμψη για την έναρξη του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών



    ΣΧΟΛΙΑ