Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Το μαγικό βράδυ των θρύλων της όπερας στην Αθήνα, το πάρτι της Lifeline Hellas για καλό σκοπό, μια έκθεση στη Μύκονο και ένα νέο βιβλίο για το καλοκαίρι

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

Βίκυ Παλαιολόγου

Οι θρύλοι της Όπερας μας μάγεψαν

Ξανά μαζί, επί ελληνικοί εδάφους, αυτή τη φορά, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο που είχε γεμίσει ασφυκτικά, οι θρύλοι της όπερας, ο Jose Carreras και ο Placido Domingo μετά από αρκετά χρόνια, στην πολυαναμενόμενη συναυλία,  μαζί με την Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση μας μάγεψαν και μας καθήλωσαν τις δύο ώρες που βρέθηκαν στη σκηνή.

Οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές μας παρουσίασαν άριες που άφησαν εποχή αλλά και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες, ενώ τα διαμάντια από τον κόσμο του μιούζικαλ και τα τραγούδια της Ισπανικής και Ναπολιτάνικης παράδοσης ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους τους οποίους παρότρυνε ο Placido Domingo να τραγουδήσουν μαζί τους.

Ο Μαέστρος Jordi Benacer και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ συνόδευσαν τους θρύλους και την Χριστίνα Πουλίτση.

Αμέτρητα χειροκροτήματα και επανειλημμένα encore πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο, πότε και τους τρεις μαζί να αποθεώνονται από ένα κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο  δεν έλεγε να αποχωρήσει.

Και βέβαια όλη η Αθήνα έσπευσε να τους χειροκροτήσει ενώ η αποκάλυψη για πολλούς ήταν η Χριστίνα Πουλίτση με την φωνή της, την κομψότητά της  με μια πανέμορφη τυρκουάζ τουαλέτα και την γοητεία της.

Στις πρώτες σειρές η Αγνή Μπάλτσα που έχει τραγουδήσει επανειλημμένως με τον Jose Carreras μαζί με τον σύζυγό της και την αδελφή της,  η συν-Πρόεδρος της Chopard Caroline Scheufele που ήλθε στην Αθήνα για να δει τον καλό της οικογενειακό φίλο, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Πέτρος Καπράλος, o CEO της  Εurobank Φωκίων Καραβίας,  της Helleniw Energy Ανδρέας Σιαμίσιης,   της JUMBO Απόστολος Βακάκης, των DIVANI HOTELS Σπύρος και η Αλεξία Ντιβάνη, η Ευγενία Χανδρή, ο Παύλος Ν. Βαρδινογιάννης, ο Χρήστος Παπαζής, η Άλκηστις Πρίνου με τον σύζυγό της Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα, ο Ευάγγελος και η Φούλη Χρόνη, η κυρία Σάκη Κυπραίου με την κα. Ήβη Γόντικα, η κυρία Χρυσάνθη Λαιμού, η Χάλα Χούρι, η κυρία Μαχασίν Αλ Χασλόκ, η Μαρί Κωνσταντάτου με τον κ. Γιαννη Κεντ, η Ντέλλα Ρούνικ, η Ολγα Κομνηνου, ο Αργύρης Λαζόπουλος, Νούλη Μανώλη, η Ειρήνη Νικολαΐδη, η Ρούλα Λινάτσα, ο εκδότης του mononewsgr Γιώργος Δημητρομανωλάκης και πολλοί πολλοί άλλοι.

Ο Βαγγέλης και η Φούλη Χρόν
H Eυγενία Χανδρή με την Μαρκέλλα Μαυριδόγλου
Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο ανθρωπος που τους εφερε στην Αθήνα με την συν Πρόεδρο της Chopard, Caroline Scheufele
Η Hala Khoury με την Ειρήνη Νικολαίδη
Οι δύο θρύλοι της Οπερας Placido Domingo και Jose Carreras με την Χριστίνα Πουλίτση και τον Μαέστρο Jordi Bernacer αποθεώνονται από το κοινό
Οι δύο θρύλοι της Οπερας Placido Domingo και Jose Carreras με την Χριστίνα Πουλίτση και τον Μαέστρο Jordi Bernacer αποθεώνονται από το κοινό
Ο Placido Domingo και η Χριστίνα Πουλίτση δεχονται τα συγχαρητήρια της κυρία Ηβης Γόντικα, της κυρία Ντόρας Δημοπούλου και Σάκης Κυπραίου
Συγχαρητήρια στον Jose Carreras από την Αγνη Μπάλτσα

Το καλοκαιρινό πάρτυ του Lifeline Hellas

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό φιλανθρωπικό δείπνο του διοργάνωσε ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas στο Golf Prive με σκοπό την υποστήριξη των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» της Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης.

Η Πρόεδρος του Lifeline Hellas, Νάσια Παπαμανώλη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις δωρεές που ολοκλήρωσε το Lifeline στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο «Αττικόν» όπου προσφέρθηκαν οκτώ θερμοκοιτίδες και δύο αναπνευστήρες. Η Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews, νύφη της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, αναφέρθηκε στην καμπάνια «Γίνε φίλος» του Lifeline Hellas.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του Lifeline Hellas.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη στην ομιλία της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όσους προσφέρουν στο φιλανθρωπικό έργο του Lifeline και ευχαρίστησε τους χρυσούς χορηγούς του σωματείου, την Αλεξία Στέλλα Μάντζαρη και την μητέρα της Νένα Παπαμανωλοπούλου, την Οικογένεια Τσάνη και την ΔΕΗ καθώς και τους χορηγούς της στέγασης του γραφείου του σωματείου.

Επίσης, ανακοίνωσε την επόμενη φιλανθρωπική εκδήλωση του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι στο Βελιγράδι στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι χορηγοί που προσέφεραν στέγαση στο γραφείο του Lifeline Hellas με την χρονολογική τους σειρά.

Ο κοινός Διοικητής των διασυνδεδεμένων παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και Π. & Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββας χαιρέτησε τη εκδήλωση, μίλησε για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν τα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας και ευχαρίστησε το Lifeline Hellas για την απόφαση του να προσφέρει σε αυτά τα νοσοκομεία παίδων.

Η κορυφαία μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και Πρέσβης του Lifeline Hellas για τον αθλητισμό, ανακοίνωσε τον δεύτερο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Lifeline Run που θα διοργανωθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.

Ο εγγονός της Πριγκίπισσας Αλέξανδρος Andrews ξεκίνησε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ο ταλαντούχος ηθοποιός Μέμος Μπεγνής με την ορχήστρα του διασκέδασε τους καλεσμένους με αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια.

Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν το υπέροχο μενού του Golf Prive, την όμορφη διακόσμηση της Έμης Τρικάρδου και της εταιρείας της Artemide και έλαβαν πλούσια δώρα από τις εταιρείες L’ Occitane En Provence, Anna Maria Mazaraki και Mesoestetic Pharma Group.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης David Andrews με την σύζυγό του Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews και τον γιο τους Αλέξανδρο, η αδελφή της Πριγκίπισσας Μπέττυ Ρουμελιώτη, η Πρόεδρος Νάσια Παπαμανώλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas, οι Αντιπρόεδροι Δρ. Φώφη Καμποσιώρα και Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννη Σαχίνη, η ταμίας Ήβη Αζαρία και τα μέλη: Εριέττα Βορδώνη, Ιωάννα Δράγνη, Παναγής Τρίκαρδος, η Μαρίλλη Διαμαντή Συλλάνταβου, η Aurette Arkas, η Αλεξία Σαβράμη και ο Μιχάλης Δαλακούρας.

Επίσης, παρόντες ήταν οι Επίτιμοι Πρόεδροι του σωματείου Γιάννης Τρίκαρδος με την σύζυγο του Έμη και ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας με την σύζυγο του Δρ. Άλκηστις Πρίνου.

Ήταν ακόμη, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Σπύρος Κουρέας με την σύζυγο του Ελένη Λάσκαρη και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Μπώκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Κων/νος Φλώρος με την σύζυγο του Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και η Dr Soo Yeon Kim, ο Πάρης Κυριακόπουλος, η βαφτιστήρα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης Thea Chatila και άλλοι.

Οι τιμώμενοι χορηγοί: Αλεξία Μάντζαρη εκ μέρους του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, Αριστέα Κοκκινέα-Μαμιδάκη, Βασίλης Μέρμηγκας Αρκουδέας, Νίκος Βερνίκος με την την Πριγκίπισσα Αικατερινη, τον Πρίγκηπα Αλέξανδρο και την Πρόεδρο του Lifeline Hellas Νάσια Παπαμανώλη.
O Πρίγκηπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη με τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο
David Andrews, Αγγελικη Μαργαρίτη Andrews, Εμμανουήλ Παπασάββας, Πρόεδρος Νοσοκομείων Παιδων
Ο ‘μάγος’ χειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με την πανέμορφη σύζυγό του Dr.Μαριλένα Κωνσταντινίδη
Η κυρία Νάσια Παπαμανώλη, ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης, η Δρ. Φώφη Καμποσιώρα
Η Δρ. Αλκηστις Πρίνου με την δημοσιογράφο Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι

Οι παιδικές καλοκαιρινές διακοπές και οι αναμνήσεις τους, είναι το θέμα του νέου μυθιστορήματος της δημοσιογράφου Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου με τίτλο «Τά κάνιστρα με τα καλοκαίρια» που παρουσιάσθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Το ίδιο το εξώφυλλο του βιβλίου σε προϊδεάζει για τις καλοκαιρινές διακοπές αφού είναι  ένα έργο της  Μαρίας Φιλοπούλου  με τη γαλάζια θάλασσα να πρωταγωνιστεί. Πρόσωπα και γεγονότα επηρεάζονται από το εκρηκτικό ιστορικό, κοινωνικό και ιδεολογικό αμάλγαμα της δεκαετίας του ’60 και συναιρούνται στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Για το βιβλίο μίλησε η ιστορικός τέχνης Δρ Μαράη Γεωργούση, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων

«Τα περιγράμματα των προσώπων και των καταστάσεων είναι σταθερά, οι ιστορίες

αναπτύσσονται παράλληλα και οι δεσμοί που τις ενώνουν φαντάζουν εξωτερική. Η ατμόσφαιρα της εποχής είναι διάχυτη και συνεχώς παρούσα. Είναι σαν να παρακολουθούμε τη βιογραφία μιας κοινωνίας. Θα τονίσω ότι από την αρχή ως το τέλος, σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον μυθιστόρημα των άριστων περιγραφών των ηρώων, των γεγονότων, του περιβάλλοντος πλαισίου αλλά κυρίως των συναισθημάτων.

»Επίσης με γοητεύει το εξώφυλλο του βιβλίου που ταιριάζει απόλυτα με τον τίτλο αλλά

υπαινικτικά μας κλείνει το μάτι για μια όχι και τόσο κυριολεκτική ερμηνεία του αλλά μια συμβολική ανάγνωση του ως προς το περιεχόμενο. Πρόκειται για έργο της Μαρίας Φιλοπούλου, δροσερό και επίκαιρο, λουσμένο το φως με τη διαφάνεια στον βυθό και την παιχνιδιάρικη μορφή ενός κοριτσιού, μιας κολυμβήτριας που πλέει στη ζωή και στον κόσμο των συναισθημάτων.»

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Τα κάνιστρα με τα καλοκαίρια» διάβασαν οι ηθοποιοί Αλίνα Κοτσοβούλου και Μάνος Πετούσης,

Η ιδιά η συγγραφέας, αναφέρθηκε στους αληθινούς ήρωες που υπάρχουν στο βιβλίο της και στην πρόθεσή της να περιγράψει δυναμικά παρούσες η εκκωφαντικά απούσες γυναίκες αλλά και πολυδιάστατους ανδρικούς χαρακτήρες με ρεαλισμό και χωρίς διάθεση αγιοποίησης.

. Η συγγραφέας πλαισιώνεται από τους ηθοποιούς Μάνο Πετούση και Αλίνα Κοτσοβούλου που διάβασαν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα, την Δρ Μαράη Γεωργούση που μίλησε για το βιβλίο και την σεναριογράφο Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
Ο επιμελητής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς με την Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου
Εκεί και η grande dame του ελληνικού κοσμήματος, κυρία Καίτη Ταζεδάκη
. Με ιδιόχειρη αφιέρωση πήρα το βιβλίο της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου

Emotional Reflections στη Μύκονο

Όταν η αγαπημένη σου φίλη και κουμπάρα αποφασίζει να «δείξει» την δουλειά της, η χαρά σου είναι μεγαλύτερη.

Αυτό συνέβη με την Εβίτα Θηρεσία Λεβεντάκη, που τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε σ’αυτό που αγαπάει περισσότερο, την ζωγραφική και παρουσίασε τη δουλειά της στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

Ήταν η πρώτη της ατομική έκθεση και εγκαινιάσθηκε με μια εντυπωσιακή προσέλευση φιόοτεχνων, συλλεκτών, εικαστικών αλλά και εκπροσώπων των τοπικών φορέων του νησιού, που εντυπωσιάσθηκαν από το σύνολο της δουλειάς της.

Η Εβίτα Λεβεντάκη στην πρώτη ατομική της έκθεση θέτει την αναζήτηση του «νου και της ψυχής» στο επίκεντρο της ζωγραφικής της. Έργα μεγαλύτερών η μικρότερων διαστάσεων, αποδομημένες εικόνες, χειρονομιακές αποτυπώσεις στον καμβά, μέσα από ένα ώριμο εικαστικό διάλογο, προσκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει τη ματιά του ζωγράφου πίσω από αυτά. Να αντιληφθεί το στόχο της δημιουργού να ερμηνεύσει και καταγράψει καλλιτεχνικά αυτό που αισθάνεται όσο πιο ειλικρινά και πιστά μπορεί.

Ολιάννα Γουρλή, Βασίλης Μπενόπουλος, Στελίνα Μιχαλοπούλου
Ελευθερία Γκούφα, Βαγγέλης Μαρίνα Καποπούλου, Στέλιος Γκαρίπης, Εβίτα Λεβεντάκη
Πέγκυ Ρίζου, Ελενα McDonald
Η Ντέλλα Ρουνικ με τον δικηγόρο Τάσο Γούλα
Γιάννης Γρατσίας, Πελίνα Θεμελη, Σπύρος Σπυριδωνίδης

Διαβάστε επίσης

O Jose Carreras και η Caroline Scheufele στην μπουτίκ της Chopard στην Βουλιαγμένη

Φίλιππος Γουρλής – Φαίη Λεβεντάκη: 35 χρόνια με χρυσή και ασημένια λάμψη

Κατερίνα Σεραφετινίδου: Λαμπερά εγκαίνια για τη «Μυστική Δροσιά της Ύδρας»