Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Το διαμάντι της Αιγύπτου που έγινε… πόλη-φάντασμα

Οι παραλίες και τα παζάρια του Sharm El Sheikh συνήθιζαν να είναι γεμάτα τουρίστες απολαμβάνοντας τον αιγυπτιακό ήλιο. Αλλά ύστερα από μια δεκαετία πολιτικής αναταραχής και της κατάρριψης ενός ρωσικού τζετ πέρυσι , σκοτώνοντας όλους τους 224 επιβάτες , οι τουρίστες έμειναν μακριά και το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά πολύ, αφήνοντας τις παραλίες έρημες, τα ξενοδοχεία κλειστά και οι επιχειρήσεις να παλεύουν για να επιβιώσουν. Η Αίγυπτος προσέλκυσε 346,500 τουρίστες τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ πέρυσι 640,200 σύμφωνα με πληροφορίες της Κεντρικής Υπηρεσίας Κινητοποίησης και Στατιστικής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και Κοινοπολιτείας λέει ότι υπάρχει ένα « υψηλού κινδύνου» ποσοστό τρομοκρατίας στην Αίγυπτο , και συμβουλεύουν όλους να κάνουν ταξίδια προς το Sharm εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου επιθυμεί να διατηρήσει κάποια έσοδα από τους επισκέπτες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας, με τους τουρίστες να δείχνουν πως δεν πείθονται.

Το καλοκαίρι είναι κοντά με τους επαγγελματίες του τουρισμού να ελπίζουν να δουν την κατάσταση να διαφοροποιείται, με αέρα ανανέωσης και ζωντάνιας να πνέει ξανά στο Σαρμ ελ Σέιχ.