• LIFE&STYLE

    Τι κι αν πέφτουν οι servers; Αυτό είναι το mega deal που θα εκτοξεύσει το Pokemon Go


    Μετά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ήρθε και η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Pokemon Go στην Ιαπωνία. Και στη “μητέρα πατρίδα” των Pokemon, όμως, δεν έλειψαν τα blackouts στους servers του παιχνιδιού, όπως άλλωστε συνέβη και στην Ελλάδα, λόγω της μανίας που έχει καταλάβει τους παίκτες.

    Το άνοιγμα του Pokemon Go στην Ιαπωνία φαίνεται πως σκόνταψε και έπεσε σε μια λακούβα, καθώς οι servers της Nintendo αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου ζήτηση. Χιλιάδες Ιάπωνες χρήστες κατέβασαν το εθιστικό αυτό παιχνίδι στο επίσημο λανσάρισμα της εφαρμογής στην πατρίδα των Pokemon, όμως, γρήγορα απογοητεύτηκαν καθώς ο server του παιχνιδιού έπεσε και το Pokemon Trainer club κράσαρε.

    Βέβαια, παρά τα θέματα που ανέκυψαν με τη λειτουργικότητα του παιχνιδιού, η Nintendo έκανε κίνηση-ματ μιας και η ιαπωνική πρεμιέρα συνοδεύτηκε από εκείνη της συνεργασίας με τον fast food γίγαντα που ακούει στο όνομα McDonald’s.

    Όπως ήταν λογικό κι επόμενο, οι Ιάπωνες έπεσαν με φόρα στα social media, που πήραν κυριολεκτικά φωτιά, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους από τα μηνύματα που λάμβαναν ότι οι servers της Nintendo είχαν πέσει καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στον αριθμό των χρηστών του Pokemon Go, ο οποίος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

    Ενδεικτικά, τα παρακάτω tweets περιγράφουν το τι ακολούθησε:

    https://twitter.com/PokemonBritain/status/756421683737718784?ref_src=twsrc%5Etfw

    https://twitter.com/JamesWest1993/status/756419702533025792?ref_src=twsrc%5Etfw

    Αυτά τα νέα έρχονται αμέσως μετά το λανσάρισμα της φρενίτιδας που λέγεται Pokemon Go στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, το πρωί της Παρασκευής. Εκεί, δηλαδή, που λογικά η “μαμά” Nintendo θα πίστευε ότι το “παιδί” της θα θριάμβευε! Οι fans περίμεναν πώς και πώς να κυκλοφορήσει εκεί, μιας και είχαν προηγηθεί οι αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αμερικής αλλά και της Ελλάδας, που οδήγησαν στο να γίνει κυριολεκτικά viral σε περισσότερες από 20 χώρες.

    Ένας από τους Ιάπωνες δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Jyunichi Masuda, ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις και τα κρασαρίσματα σε ένα βίντεο μαζί με τον John Hanke, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής Niantic (της εταιρείας που ανέπτυξε το παιχνίδι) που ανέβηκε στο διαδίκτυο. “Προς όλους τους χρήστες στην Ιαπωνία: Ζητούμε συγγνώμη που έπρεπε να περιμένετε τόσο. Το Pokemon Go μπορεί να λειτουργήσει τώρα στην Ιαπωνία”, είπε ο Masuda, που είναι ο επικεφαλής της ανάπτυξης στη Game Freak, η οποία δημιούργησε το πρώτο παιχνίδι Pokemon.

    pokemongo

    Ο Hanke επίσης προέτρεψε τους χρήστες να παίζουν με σύνεση. “Όταν βγαίνετε έξω να παίζετε, να έχετε το νου σας και να προσέχετε για να παραμείνετε ασφαλείς”, είπε στο βίντεο με τον Masuda.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν πολλές αναφορές παγκοσμίως για αυτοκινητικά και άλλα ατυχήματα εξαιτίας της υπερβολικής και απρόσεκτης ενασχόλησης των χρηστών με το παιχνίδι. Η κυβέρνηση μάλιστα της Ιαπωνίας, κυκλοφόρησε και 9 κανόνες ασφαλείας πριν λίγες μέρες για όσους το κατεβάσουν και αρχίσουν το ψάξιμο στους δρόμους του Τόκιο και άλλων ιαπωνικών πόλεων.

    Η συμφωνία με τα McDonald’s

    Το ιαπωνικό λανσάρισμα του Pokemon Go συνοδεύτηκε και από την πρώτη συνεργασία με μια εταιρεία-έκπληξη: τον βασιλιά του fast food, τα McDonald’s!

    pokemonmacΠερίπου 400 καταστήματα της γνωστής αλυσίδας στην Ιαπωνία μεταμορφώθηκαν σε “γυμναστήρια”, όπου οι παίκτες θα μπορούν να “μονομαχούν” από τα κινητά τους! Τα υπόλοιπα 2.500 καταστήματα έγιναν “Pokestops”, από τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα που θα τους βοηθούν στο παιχνίδι. Τα McDonald’s βέβαια ευελπιστούν πως οι επίδοξοι παίκτες θα αγοράζουν και λίγα Big Macs για να γεμίζουν τις μπαταρίες τους μετά τις εξαντλητικές “μάχες” με τους αντιπάλους τους… Να βγάλουν κάτι και αυτοί από την όλη κατάσταση βρε αδερφέ!

    pokemonmac2

    Ο Serkan Toto από το Τόκιο, ο οποίος παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στη βιομηχανία των παιχνιδιών, εξήγησε την προηγούμενη βδομάδα ότι η συνεργασία μεταξύ της Pokemon Co., της McDonald’s Japan και της αμερικανικής Niantic Inc. (που ανέπτυξε το παιχνίδι Pokemon Go), αποτελεί μεγάλο γεγονός στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Από τη σκοπιά της βιομηχανίας, λοιπόν, το θέμα εδώ είναι ότι το παιχνίδι φέρνει ζεστό χρήμα από τις αγορές μέσα στην εφαρμογή. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την κορυφαία – σε επίπεδο κερδών – εφαρμογή σε κάθε αγορά ανά την υφήλιο που έχει λανσαριστεί μέχρι στιγμής.

    pokemonmac3Μιλάμε για  τ ε ρ ά σ τ ι α  επιτυχία.

    Και ο λόγος είναι ότι αυτή η συνεργασία με τον fast food γίγαντα κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει μεγάλη πηγή εσόδων για τη Niantic. Εξαιτίας ακριβώς του στοιχείου που προσθέτει η τεχνολογία GPS, η εταιρεία μπορεί να κλείνει πολλές περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

    Μια τέτοια είναι και αυτή με τα McDonald’s, η οποία μάλλον θα αποτελέσει την αρχή πολλών αντίστοιχων στο μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/thelete-na-piasete-ola-ta-pokemon-o-master-tou-pechnidiou-sas-dini-12-simvoules/63099

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/evan-spiegel-ke-miranda-kerr-afto-ine-neo-lampero-zevgari-tou-la/63021



    ΣΧΟΛΙΑ