Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Η Ταϊλάνδη… αλλιώς! 14 φωτογραφίες που θα σας ταξιδέψουν

Με δραστήριες πόλεις τη, πανέμορφες παραλίες και την πλούσια πολιτιστική ιστορία, η Ταϊλάνδη είναι ένα καυτό σημείο για τους τουρίστες. Το 2014, πάνω από 24 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν εκεί για να ζήσουν από πρώτο χέρι μοναδικές τοποθεσίες της.

Φωτογραφίες από το app EyeEm διοργάνωσε πρόσφατα ένα διαγωνισμό με θέμα την Ταϊλάνδη και ζήτησε από φωτογράφους να βάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους από τους δρόμους αυτής της φωτογενής χώρας.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικές εικόνες που δίνουν μια γεύση από ό,τι έχει να προσφέρει η Ταϊλάνδη.

Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της. Με 2.000 μίλια ακτογραμμής και εκατοντάδες νησιά, υπάρχουν πολλά σημεία για να χαλαρώσετε ή να πιάσετε μερικά κύματα.
Τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο είναι πιο δροσερές σεζόν της Ταϊλάνδης και γενικά η καλύτερη εποχή επίσκεψης.
Η Bangkok είναι η μόνη πόλη στην Ταϊλάνδη που έχει τόσο υπέργειο τρένα και μετρό.
Το αυθεντικό ταϊλανδέζικο φαγητό είναι μια από τις αγαπημένες ασχολίες των τουριστών
Στο Ayutthaya Historical Park, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ayutthaya, η οποία χρονολογείται από το 1350.
Σχεδόν το 95% της Ταϊλάνδης ασκεί Theravada Buddhism, την επίσημη θρησκεία της Ταϊλάνδης.
Υπάρχουν περισσότερα από 30 αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, αλλά το αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Βangkok εξυπηρετεί τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες.
Τα Fish Spas έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, παρά τις κάποιες ανησυχίες για την υγιεινή. Εκεί χρησιμοποιούν μικρά ψάρια που τρώνε το νεκρό δέρμα από τα πόδια των πελατών.
Ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης έχει αυξηθεί στα 68 εκατομμύρια.
Ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο είναι το κόκκινο κάρυ που γίνεται με πάστα κάρυ μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας. Το πιάτο μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορα κρέατα όπως χοιρινό κρέας, κοτόπουλο ή γαρίδες.
Κατά τον 19ο αιώνα, η Βangkok ήταν γνωστή ως η “Βενετία της Ανατολής”, λόγω των καναλιών και των πλωτών οδών της, οι οποίες έκτοτε έχουν κλείσει. Η Βangkok είναι σήμερα μια πολυσύχναστη μητρόπολη.
Στις 11 Μαίου του 1949 η χώρα μετονομάστηκε επίσημα σε Ταϊλάνδη που σημαίνει “γη των ελεύθερων”. Η χώρα ήταν παλαιότερα γνωστή ως Siam.
Στο Chatuchak Weekend Market της Bangkok πωλούν τα πάντα, από μάνγκο με τηγανητά έντομα νερού.
Το εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης είναι ο ελέφαντας. Αν και πολλοί ελέφαντες έχουν κακοποιηθεί για το καλό του τουρισμού κατά τη διάρκεια των ετών, υπάρχουν πολλά πάρκα σε όλη τη χώρα, όπου οι τουρίστες μπορούν υπεύθυνα να έρχονται σε επαφή με εξημερωμένους ελέφαντες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/echete-logariasmo-sto-linkedin-prin-to-2012-giati-prepi-na-ton-diagrapsete-afti-ti-stigmi/46425


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/dite-pia-tha-ine-i-timi-gia-ena-spiti-stin-anglia-to-2030/46209


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/article-epistimoniki-anakalipsi-magika-manitaria-therapevoun-tin-katathlipsi/46253