ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τότε που μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, το 1995, η αυστριακής καταγωγής Nadja Swarovski συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνει ο ομώνυμος οίκος ηγετική δύναμη στην προμήθεια κρυστάλλων για επωνυμίες όπως η Maison Martin Margiela, η Victor & Rolf και η Versace. Επιπλέον, κατάφερε να κλείσει σημαντικές συμφωνίες με ανερχόμενους σχεδιαστές όπως η Μαίρη Κατράντζου και ο Prabal Gurung.
Η Swarovski – με πρωτοβουλία της οποίας η εταιρία έγινε χορηγός τόσο των CFDA και του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας – καθιέρωσε επίσης τα δικά της βραβεία, όπως τα Swarovski Emerging Talent Awards για έτοιμες συλλογές στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας και το βραβείο CFDA/Swarovski για τον σχεδιασμό αξεσουάρ.
Η Swarovski ξεκίνησε την καριέρα της από την γκαλερί τέχνης Gagosian στη Νέα Υόρκη. Έχοντας αποκτήσει πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist University, μετακόμισε αρχικά στην πόλη για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο υψηλής τέχνης από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s και στη συνέχεια ένα σεμινάριο στο Gemological Institute of America.
Η είσοδος της Swarovski στη μόδα έγινε μέσω της γκουρού της American PR, Eleanor Lambert. Έχοντας δει το όφελος του να συνδέει κανείς τους καταναλωτές με τα brands, η Swarovski μετά την είσοδό της στην οικογενειακή επιχείρηση άρχισε γρήγορα να δημιουργεί δεσμούς με ανερχόμενους σχεδιαστές και το 1999 προσέλαβε την στιλίστρια Isabella Blow ως σύμβουλο μόδας της εταιρίας. Εκείνη εξασφάλισε σχέσεις με διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Alexander McQueen, Philip Treacy και Julien MacDonald, επαναφέροντας το ιστορικό brand στο φως της δημοσιότητας μέσα στη βιομηχανία της μόδας.
Η Swarovski πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα στα κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ, προτού μετακομίσει στην Βρετανία για να αναλάβει τον ρόλο της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρίας.