ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μανιτάρια σκόρδατα και αρωματισμένα με θυμάρι, ένα γευστικό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας λύσει τα χέρια! Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής.
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κλ. θυμάρι
50 ml κρασί, λευκό ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προετοιμασία και εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
2. Κατόπιν, σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
3. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κεραμέως και η επιστροφή των πτυχιούχων
- Απίστευτο: Το 0,2% των οφειλετών χρωστάει 83 δις! – Σχεδόν 6 στα 10 ευρώ είναι απλήρωτες οφειλές στην εφορία
- Η δημόσια πρόταση της Masdar, η ρευστότητα 220 εκατ. ευρώ και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η παρακολούθηση της πλατινομαλλούσας