array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 137.99 εκατ.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Media

Σίντνεϊ Πουατιέ: Ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του Χόλιγουντ από την Όπρα Γουίνφρεϊ

Σίντνεϊ Πουατιέ και Όπρα Γουίνφρεϊ
Comments

Η Όπρα Γουίνφρεϊ θα είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ για την Apple με θέμα τον θρύλο του Χόλιγουντ, Σίντνεϊ Πουατιέ.

Ο Πουατιέ, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το Deadline, η Apple ετοιμάζει το ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό εδώ και πάνω από έναν χρόνο με την Όπρα Γουιίνφρεϊ να είναι εκτελεστική παραγωγός μέσω της Harpo Productions και της Network Entertainment και τον Ρέτζιναλντ Χάντλιν να σκηνοθετεί.

Ο Πουατιέ κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1964 για την ταινία «Lilies Of The Field». Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για άλλα δύο Όσκαρ, 10 Χρυσές Σφαίρες και έξι BAFTA. Χαιρετίστηκε ως ένας από τους τελευταίους επιζώντες αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Πουατιέ πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Guess Who’s Coming to Dinner», «In The Heat Of The Night», «To Sir, With Love», «Sneakers», «The Defiant Ones» και «A Raisin In The Sun». Εκτός από ηθοποιός με υψηλές διακρίσεις, ο Πουατιέ ήταν επίσης σκηνοθέτης, ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα και πρεσβευτής.

Το 1974 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Η οικογένεια του Πουατιέ συμμετέχει στο πρότζεκτ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής του. Σε ανακοίνωση μετά τον θάνατό του η οικογένεια σημειώνει ότι «δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός ηθοποιός, ακτιβιστής και ένας άνθρωπος με απίστευτο ταλέντο και σθένος, ήταν επίσης ένας αφοσιωμένος και στοργικός σύζυγος, ένας υποστηρικτικός και λατρευτός πατέρας και ένας άνθρωπος που έθετε πάντα την οικογένεια πάνω από όλα».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο οσκαρικός ηθοποιός Σίντνεϊ Πουατιέ

Μπέτι Γουάιτ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της πολυβραβευμένης ηθοποιού

Τι τηλεθέαση έκανε η πρεμιέρα του MasterChef

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις
Τραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε…οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
Καιρός: Συνεχιζεται το κρύο και την Κυριακή – Παγετός και ασθενείς χιονοπτώσεις
Ένωση Ασθενών Ελλάδας – Έρευνα του ΟΟΣΑ: Ανεπαρκής η εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα, τι πρέπει να γίνει
Πέτρος Μάρκαρης: Τον «πόνο δεν τον καλμάρεις με ασπιρίνες»
Eurobank: Τι ψάχνει ο Κώστας Βασιλείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Γερμανία: Πώς λειτουργεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα και ποια τα σενάρια μετά τις εκλογές της Κυριακής
Lubna Olayan: Η δισεκατομμυριούχος που φέρνει επανάσταση στις επιχειρήσεις για τις γυναίκες στη Μέση Ανατολή
Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή τραγουδούν για την ΕΛΕΠΑΠ, η συγκίνηση στην πρεμιέρα για το «Έγκλημα Λάθους» και η μεγάλη δωρεά στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Eletson: Δικαστική «ναυμαχία» σε δύο ηπείρους για τον έλεγχο της ελληνικής ναυτιλιακής