Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Συγκλονιστικό: Άντρας καταγράφει πελώριο καρχαρία- προσκυνητή στις ακτές της Ιρλανδίας (Video)

Ένας παράτολμος άντρας ήρθε σε απόσταση αναπνοής με το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι της θάλασσας. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Conor Smith κατέγραψε την στιγμή της “συνάντησης” του με έναν καρχαρία- προσκυνητή (basking shark) στην Δυτική ακτή της Ιρλανδία, ενώ έκανε καγιάκ. Ο άντρας κατέγραψε το γιγαντιαίο ψάρι και το ανέβασε στο Youtube με τις προβολές να έχουν φτάσει ήδη τις 13,000 παγκοσμίως.

Ο τολμηρός Conor, αποφάσισε να πάει στο σημείο του  Ατλαντικού Ωκεανού, Kilkee , αφού είχε ακούσει νωρίτερα πως θα εμφανιστούν στην περιοχή πάνω από 20 καρχαρίες- προσκυνητές.

Ο ίδιος κολυμπούσε παράλληλα με το γιγαντιαίο ψάρι, κωπηλατώντας ήρεμα δίπλα του προτού βάλει την κάμερα μέσα στο νερό για να απαθανατίσει την μοναδική στιγμή.

Οι καρχαρίες- προσκυνητές είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καταγραφεί ποτέ στα Βρετανικά ύδατα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία της Shark Trust, μιας Βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τα παγκόσμια θέματα σχετικά με τους καρχαρίες.

Τα πελώρια πλάσματα, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα προς τον άνθρωπο, διαθέτουν ένα χαρακτηριστικά μεγάλο διευρυμένο στόμα και πολύ ανεπτυγμένες βραγχιακές άκανθες. Το είδος αυτό του καρχαρία υπολογίζεται να έχει μήκος που φτάνει τα 12 μέτρα, αιτιολογώντας έτσι το παρατσούκλι του, ως ένα τεράστιο και ισχυρό ψάρι.

Ο “τυχερός” άντρας περιέγραψε την εμπειρία της καταγραφής του ως μια “μαγική στιγμή”.

Δείτε επίσης: 

http://www.mononews.gr/i-andres-pou-akolouthoun-ti-moda-menoun-grigorotera-falakri-video/38827