• LIFE&STYLE

    Το σιδηρούν παραπέτασμα του Λονδίνου: Tι λέει στο Mononews φοιτήτρια από το Λονδίνο για το Brexit


    Μία διχοτομημένη κοινωνία (για να θυμηθούμε το “Iron Curtain” που είχε πει ο Winston Churchill για την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη το 1946) είναι πλέον οι Άγγλοι και Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο εξαιτίας του Brexit. Αγγλίδα φοιτήτρια η οποία σπουδάζει στο King’s College London, μας μίλησε για το δραματικό κλίμα των τελευταίων ωρών μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η Helen, η οποία τώρα το καλοκαίρι εργάζεται σε μία οικογένεια, είναι βαθιά απογοητευμένη από την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες. Σχολιάζει βέβαια πως δεν έχει εκπλαγεί από το αποτέλεσμα καθώς η κατάσταση στο Λονδίνο τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε αναβρασμό ενώ συνεχείς συζητήσεις και διαφωνίες ανάμεσα στους Λονδρέζους έχουν δημιουργήσει μία ασφυκτική ατμόσφαιρα.

    Σε μία συζήτηση της Helen με έναν Βρετανό επιχειρηματία, ο οποίος αρχικά ήθελε να ψηφίσει υπέρ του Brexit, της ομολόγησε μία μέρα πριν το δημοψήφισμα πως είχε αλλάξει γνώμη για την ψήφο του.

    Συνέχισε να υποστηρίζει πως η Μεγάλη Βρετανία θα επωφεληθεί από την έξοδο από την ΕΕ, αλλά αναλογιζόμενος τις επιπτώσεις που θα είχε το Brexit στις επόμενες γενιές το θεώρησε εγωιστική στάση να ψηφίσει κάτι που θα επιβαρύνει τις νεότερες ‘δραστήριες γενιές’.

    Συμπληρώνεται στα λεγόμενα αυτά ότι κι άλλοι φοιτητές του Λονδίνου θεωρούν πως δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς αυτή η δυνατότητα ψήφου έχει κυρίως επιπτώσεις στο μέλλον των νεότερων κατοίκων του Λονδίνου.

    Στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μπορούμε να διακρίνουμε την τάση των νεότερων ηλικιών να ψηφίζουν υπέρ της παραμονής (Bremain).

    referendum polls

    Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έδωσε τέλος στη διχοτόμηση της κοινής γνώμης για το μέλλον της χώρας, κάθε άλλο υπάρχει πλέον έντονη διαμάχη και δυσαρέσκεια με το αποτέλεσμα ανάμεσα στους κατοίκους του Λονδίνου.

    Άγγλοι και μη είναι πολλοί προβληματισμένοι και αγχωμένοι για το αβέβαιο μέλλον τους στην χώρα.

    Το σιδηρούν παραπέτασμα που είχε πει ο Churchill το 1946 σε ομιλία του και αφορούσε την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη τώρα πια φαίνεται να χτίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία.

    quote-a-shadow-has-fallen-upon-the-scenes-so-lately-lighted-by-the-allied-victory-from-stettin-in-the-winston-churchill-219070

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/brexit-skliri-antidrasi-ton-27/56088

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/lionoun-agores-mprosta-sto-brexit-dolario-ischiropiite/56129

     



    ΣΧΟΛΙΑ