ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πασίγνωστη ηθοποιός, μίλησε για το σοκαριστικό συμβάν στην εφημερίδα The Washington Post, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το κυνήγι των δημιουργών τέτοιων βίντεο είναι «χαμένη υπόθεση». Η συγκεκριμένη τεχνολογία (deepfake technology) χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνοντας φωτογραφίες ανθρώπων σε υλικό βίντεο, κάνοντάς το μάλιστα να έχει ρεαλιστική ομιλία ή έκφραση.
Το συγκεκριμένο βίντεο μάζεψε 1,5 εκατομμύριο προβολές σε γνωστό πορνογραφικό σάιτ. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να κόψει και να κολλήσει την εικόνα μου πάνω σε διαφορετικό σώμα κάνοντάς το να μοιάζει ρεαλιστικό» σχολίασε η ηθοποιός. «Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια να προστατέψεις τον εαυτό σου από την διαφθορά του ίντερνετ είναι πραγματικά χαμένη υπόθεση», συμπλήρωσε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι «το ίντερνετ είναι μία χαοτική ‘σκουλικότρυπα’ που τρώει τον εαυτό της».
Δημόσια πρόσωπα όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι τα μοναδικά που γίνονται στόχος της ψεύτικης πορνογραφίας. Μια γυναίκα θύμα παρόμοιας περίπτωσης μιλώντας στην εφημερίδα είπε ότι ένιωσε «βιασμένη».
«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, σα να θέλεις να καταστρέψεις τα πάντα από το ίντερνετ αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν μπορείς» κατέληξε συγκλονισμένη η ηθοποιός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη δικαιοσύνη για το «ροζ» βίντεο η Ειρήνη Καζαριάν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλαξε πάλι τα μαλλιά της η Κατερίνα Δαλάκα – Δείτε το νέο ανατρεπτικό look (pic)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα