Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Sand Castle House: Η εντυπωσιακή βίλα ενός δισεκατομμυριούχου στο Σαν Ντιέγκο που πωλείται έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων

Η εκπληκτική βίλα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Darwin Deason στο Σαν Ντιέγκο αποτελεί έναν πολυτελή παραθαλάσσιο παράδεισο, συνδυάζοντας εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και μοναδικές παροχές, όπως μια ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο, και αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Η τιμή πώλησης της εντυπωσιακής αυτής ιδιοκτησίας ανέρχεται στο απίθανο ποσό των 108 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο ίδιος είχε ξοδέψει περίπου 86 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει τις προσωπικές του Βερσαλλίες. Αν και το ποσό μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, οι εξαιρετικές παροχές του σπιτιού -συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιωτικής παραλίας με την ίδια λευκή άμμο που υπάρχει στο Augusta National Golf Club στην Γεωργία, όπου διεξάγεται το τουρνουά Masters, και ενός μπαρ σε στυλ γιοτ- τού δίνουν μοναδική αξία.

Photo Credit : Austin Ashline/Future Home Photos

 

Εάν η κατοικία πωληθεί κοντά στην προτεινόμενη τιμή, θα σπάσει το ρεκόρ για την πιο ακριβή πώληση παραθαλάσσιας κατοικίας στην περιοχή, ξεπερνώντας σημαντικά την τιμή των 44 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία πωλήθηκε μία κατοικία στο Del Mar που ανήκε στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Egon Durban. Οι μεσίτες Brett Dickinson και Ross Clark από την Compass αναφέρουν: «Στην ιστορία της La Jolla, δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλη ιδιοκτησία χτισμένη στην παραλία όπως το The Sand Castle, εξαιτίας των κανονισμών κατασκευής παραθαλάσσιων ακινήτων που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Η δυνατότητα συνδυασμού δύο οικόπεδων σε αυτήν την τοποθεσία είναι σπάνια και αυτή η μοναδικότητα, σε συνδυασμό με την επιθυμία του πωλητή να φέρει τη Γαλλική Ριβιέρα στην παραλία της La Jolla, καθώς και οι εξαιρετικές εσωτερικές και εξωτερικές λεπτομέρειες της κύριας κατοικίας και της κατοικίας επισκεπτών, είναι αναντικατάστατες».

Ο Deason, ιδρυτής της Affiliated Computer Services, μιας εταιρείας που αποκτήθηκε το 2009 από την Xerox για 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, απέκτησε δύο γειτονικά οικόπεδα στην Spindrift Drive για περίπου 26 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, επένδυσε πολλά χρήματα για την ανακαίνιση ενός σπιτιού που είχε κατασκευαστεί το 2005 από τον επενδυτή ακινήτων Doug Manchester, συνεργαζόμενος με τους αρχιτέκτονες Drex Patterson και Lisa Krideman για τη δημιουργία ενός πολυτελούς παραθεριστικού καταφυγίου εμπνευσμένου από τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες στη Γαλλική Ριβιέρα. Επιπλέον, πρόσθεσε μια ευρύχωρη κατοικία για επισκέπτες.

Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos

 

Η ιδιοκτησία των 3,24 στρεμμάτων βρίσκεται στην γραφική παραθαλάσσια κοινότητα της La Jolla και διαθέτει συνολικά 10 κρεβατοκάμαρες και 17 μπάνια, σε μια έκταση σχεδόν 1.207 τετραγωνικών μέτρων, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον ωκεανό και την ακτογραμμή από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η κύρια κατοικία, με περισσότερα από 882,58 τετραγωνικά μέτρα, έχει σχεδιαστεί από τον Timothy Corrigan και περιλαμβάνει έπιπλα που έχουν κατασκευαστεί από διεθνείς τεχνίτες, μάρμαρο και δωμάτια με στοιχεία από solid gold, καθώς και ασανσέρ. Μεταξύ άλλων, προσφέρει ένα σαλόνι με τζάκι και παράθυρα που προσφέρουν πρόσβαση σε μια περιφερειακή βεράντα, μια κομψή οβάλ τραπεζαρία και μια πολυτελή κύρια σουίτα με μπαλκόνι, γραφείο και δύο μπάνια. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο και σπα.

Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos

 

Η διπλανή κατοικία επισκεπτών εκτείνεται σε περίπου 316,57 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει σαλόνι με μπαρ, το οποίο διακοσμείται με γλυπτά γοργόνας του 18ου αιώνα, και συρόμενες γυάλινες πόρτες που ανοίγουν σε μια βεράντα δίπλα στην πισίνα. Επιπλέον, το ακίνητο  διαθέτει την προαναφερθείσα ιδιωτική παραλία, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ωκεανό και διαθέτει άμμο αξίας περίπου 40.000 δολαρίων, δύο καμπάνες, ένα μπαρ στην παραλία και πολλές σπηλιές στην περιοχή, καθώς και περιορισμένη πρόσβαση στην παραλία La Jolla Shores.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, το οποίο δημοσίευσε πρώτα την καταχώρηση, ο Deason αποφάσισε να πουλήσει την κατοικία γιατί δεν περνά αρκετό χρόνο σε αυτήν, προτιμώντας άλλες κατοικίες του. Εκτός από το κύριο σπίτι του στο Ντάλας, κατέχει και άλλες ιδιοκτησίες στη λίμνη Cedar Creek κοντά στο Ντάλας και στην πόλη Cabo San Lucas του Μεξικού, και πραγματοποιεί συχνές ταξιδιωτικές εξορμήσεις στη Μεσόγειο και την Καραϊβική μέσω του υπερπολυτελούς σκάφους του Apogee.

Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos
Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos
Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos
Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos
Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos
Photo Credit: Austin Ashline/Future Home Photos

 

Διαβάστε επίσης:

Το Nobu στο Maui: Μια vέα εποχή γαστρονομικής πολυτέλειας

Οι Beckham ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας: νέο «πλωτό» παλάτι στο Μαϊάμι αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων

Chateau V: Ένα παραμυθένιο παλάτι στο Κολοράντο εμπνευσμένο από τις Βερσαλλίες (video)