Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Πώς θα φτιάξετε Daiquiri φράουλα για δροσερά καλοκαιρινά βράδια

Ντάκιρι φράουλα από το Γιάννη Κορυζή. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το ωραιότερο frozen strawberry daiquiri με ρούμι, φράουλες και υφή γρανίτας.

Ένα δροσερό κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να το απολαύσετε σε λιγότερο από 2 λεπτά. Το ιδανικό ποτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για τον πουρέ φράουλα

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μια κούπα φρέσκες ώριμες φράουλες, μισή κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη, και 1/3 της κούπας χυμό φρέσκου λεμονιού ή λάιμ.

Χτυπάμε σε μέτρια ένταση για ένα λεπτό.

Αν θέλουμε σουρώνουμε τον πουρέ και τον αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Για το απλό σιρόπι ζάχαρης (1:1)

Βάζουμε σε ένα ανθεκτικό δοχείο μια κούπα ζεστό νερό και μια κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί καλά το σιρόπι.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι φράουλας που σας δίνω παρακάτω.

Για το σιρόπι φράουλας

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε 2 κούπες ώριμες και αρωματικές φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από τα κοτσάνια.

Προσθέτουμε μιάμιση κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη.

Χτυπάμε σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά.

Μετά ρίχνουμε τον πουρέ (αφού τον έχουμε σουρώσει πρώτα) που έχουμε φτιάξει σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια ένταση μαγειρεύουμε μέχρι φτάσει στο σημείο βρασμού το σιρόπι.

Με το που αρχίσει να βράζει μετράμε τρία λεπτά και αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού κιτρικό οξύ (το οποίο το βρίσκουμε και σαν όξινο συνήθως στο ράφι με τα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το σουρώνουμε ξανά με ένα τούλι και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο ή βάζο στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται για περίπου ένα μήνα.

Για το ντάκιρι φράουλα (frozen strawberry daiquiri)

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες, τις ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες, απλά τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις βάζουμε απευθείας μέσα στο μπλέντερ.

Στύβουμε μερικά λάιμ με ένα στίφτη χειρός και σουρώνουμε τον χυμό τους.

Στον κάδο ενός μπλέντερ βάζουμε όλα μας τα υλικά.

Προσθέτουμε μια γεμάτη σέσουλα καλό, καθαρό και όσο πιο ξηρό γίνεται πάγο, δηλαδή πάγο απευθείας από την κατάψυξη ή θρυμματισμένο πάγο.

Χτυπάμε αρχικά σε δυνατή ένταση για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα και αλλά τόσα στη μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα συστατικά μεταξύ τους και να αποκτήσει το ποτό μας την υφή της γρανίτας.

Σταματάμε τη λειτουργία του μπλέντερ. Το αφαιρούμε από τη βάση του πιάνοντας το καλά και γερά από το χερούλι που διαθέτει στο πλάι και με κυκλικές και αργές κινήσεις το ανακινούμε για λίγο πριν σερβίρουμε το κοκτέιλ στο ποτήρι.

Σερβίρουμε το daiquiri φράουλα σε μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας.

Γαρνίρουμε το ντάκιρι με μια φράουλα κομμένη ή ολόκληρη, ή με μια στρογγυλή φέτα από λάιμ. Προσθέτουμε οικολογικό βιοδιασπώμενο καλαμάκι και απολαμβάνουμε!

Μυστικά για τέλειο daiquiri φράουλα

Το σιρόπι φράουλας που αναφέρω στην συνταγή, το χρησιμοποιώ για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον θα μας βοηθήσει στο να δημιουργηθεί αυτή η ωραία γρανιτένια υφή στο κοκτέιλ μας, λόγω της πυκνότητας του. Και δεύτερον, θα λειτουργήσει στο ποτό μας σαν ενισχυτικό γεύσης, στην περίπτωση που οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ζουμερές και αρωματικές. Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, το να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε ένα σιρόπι φράουλας είναι σχεδόν απαραίτητο για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο ποτό μας και αρωματικά, αλλά κυρίως γευστικά.

Σε όλα τα κοκτέιλ, όπως σας αναφέρω σε κάθε συνταγή, ο πάγος είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Σας προτείνω να αγοράσετε μια ποσότητα πάγου που έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς και υγειονομικούς ελέγχους και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη σας, μακριά από τρόφιμα που έχουν έντονες οσμές, όπως π.χ ψάρια και κρέατα.

Πηγή: argiro.gr