• LIFE&STYLE

    Πώς να απλοποιήσετε τη ζωή σας; Κάντε το 10ετές τεστ


    Μου πήρε τριάντα χρόνια για να συνειδητοποιήσω ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής: Το απλό είναι ωραίο. Υπάρχουν 3 σημαντικά σημεία που έχω μάθει, ζώντας μια απλή ζωή που συμπεριλαμβάνει:

    • Τα λιγότερα πράγματα είναι καλύτερα. Τα πράγματα μπορεί να σας βαρύνουν.
    • Ζώντας μια απλή ζωή, σας δίνει περισσότερο χρόνο για τα σημαντικά πράγματα.
    • Όταν τρώτε απλά, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η υγεία σας .

    Εδώ είναι οι 12 κορυφαίοι τρόποι που με έκαναν να ζήσω μια απλή ζωή:

    1. Απλοποιήστε τα γεύματά σας και αγοράστε ένα μπλέντερ: Συνήθιζα να φτιάχνω ένα διαφορετικό πρωινό κάθε εβδομάδα. Τη μία εβδομάδα ήταν burritos, την επόμενη εβδομάδα ήταν αυγά muffins. Χρειαζόταν αρκετή προετοιμασία, χρόνος μαγειρέματος και πλύσιμο των πιάτων. Λοιπόν, τι έκανα;  Αγόρασα ένα μπλέντερ και τώρα πίνω ένα smoothie από λαχανικά και φρούτα κάθε πρωί. Μετά από 30 χρόνια, είμαι τελικά σε καλύτερη φόρμα από ποτέ και γλύτωσα πολύ χρόνο και άγχος κάθε πρωί.
    2. Καθαρίζετε το σπίτι σας, κάθε χρόνο: Το χρησιμοποιείτε; Αν όχι, πετάξτε το έξω. Όσο  λιγότερη ακαταστασία έχετε, τόσο το καλύτερο.
    3. Να είστε παρόντες: Όταν κάνετε κάτι, επικεντρωθείτε πραγματικά πάνω σ’ αυτό και να είστε παρόντες. Για παράδειγμα, όταν κάποιος σας μιλά, μη δουλεύετε στον υπολογιστή σας την ίδια στιγμή. Κοιτάξτε τον, ακούστε πραγματικά και ασχοληθείτε μαζί του. Δοκιμάστε το – θα δείτε πόσο υπέροχη εμπειρία είναι.
    4. Χρησιμοποιήστε το ημερολόγιό σας στο smartphone σας: Θα έχετε ένα εκατομμύριο πράγματα να κάνετε. Εάν τα βάλετε στην πνευματική σας λίστα καθηκόντων, οι πιθανότητες είναι ότι θα τα ξεχάσετε. Γι’ αυτό βάλτε τα στο ημερολόγιό σας!
    5. Μάθετε να λέτε όχι: Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Βρείτε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και βάλτε σε προτεραιότητα αυτές τις δραστηριότητες.
    6. Πηγαίνετε στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν από την πτήση σας: Πιστέψτε με σε αυτό. Πετώντας προς 50 πόλεις σε ένα χρόνο, ξέρω πως αυτό θα μειώσει κατά πολύ το άγχος σας!
    7. Κάντε περισσότερα από αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους: Η ζωή είναι σύντομη. Μην την ξοδεύετε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Για παράδειγμα, κάθε εβδομάδα, αφιερώνω δύο ώρες για να γράψω για το blog μου. Κάποιος με ρώτησε κάποτε, γιατί να γράψετε; Πώς σκοπεύετε να βγάλετε χρήματα απ’ αυτό; Είπα ότι δεν ήξερα, αλλά το έκανα γιατί με έκανε χαρούμενο.
    8. Κόψτε ταχύτητα: Όταν δεν βιάζεστε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να απολαύσετε τη στιγμή.
    9. Πάρτε μια ώρα για να διαγραφείτε από όλη την ανεπιθύμητη αλληλογραφία των e-mail σας: Έχοντας να διαγράψετε τα άχρηστα e-mail κάθε μέρα είναι μια τεράστια σπατάλη χρόνου.
    10. Δημιουργήστε μια καθημερινή άσκηση: Τρέξιμο, Ποδηλασία, Κολύμβηση, Χορός, Περπατώντας μέχρι τη δουλειά, οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι. Απλά βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε την άσκηση για να παραμείνετε υγιείς!
    11. Χρησιμοποιήστε το 10ετές τεστ: Αισθάνεστε αγχωμένοι για κάτι που μόλις συνέβη. Χρησιμοποιήστε το 10ετές τεστ. Ρωτήστε τον εαυτό σας, αυτό θα έχει σημασία σε 1 χρόνο, σε 5, ή σε 10; Αν δεν θα έχει, θα πρέπει να σταματήσετε να αγχώνεστε γι’ αυτό. Προχωρήστε.
    12. Μάθετε να απελευθερώνεστε και να προχωράτε: Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν. Είναι καιρός να προχωρήσετε παραπέρα.
    Θυμηθείτε: Το απλό είναι καλό!



    ΣΧΟΛΙΑ