• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Αλέν Ντελόν

    • NewsRoom
    Αλέν Ντελόν

    Αλέν Ντελόν


    Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ένας από τους θρύλους του κινηματογράφου, ο γάλλος  ηθοποιός Αλέν Ντελόν.

    Το θάνατό του ανακοίνωσαν τα τρία παιδιά του με ένα λακωνικό δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο .

    «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη την εκδημία του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί».

    Αλέν Ντελόν

    Ο γόης του γαλλικού σινεμά

    Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935 , ο Αλέν Ντελόν που για λόγους υγείας, απο τον περασμένο Απρίλιο, ο Αλέν Ντελόν τέθηκε υπό «ενισχυμένη κηδεμονία» έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στα τέλη της δεκαετίας του 1950, στην ταινία «Quand la femme s’en mêle, του Υβ Αλεγκρέ.

    Οφείλει τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο σε έναν «ανιχνευτή» που εντόπισε τον ίδιο και το χάρισμά του κατά τη διάρκεια ενός κάστινγκ που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, την εποχή που ο νεαρός Αλέν Ντελόν έκανε μια σειρά από περιστασιακές δουλειές. Άλλωστε, λίγους μήνες νωρίτερα, είχε επιστρέψει από την Ινδοκίνα, όπου υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό.

    Ο Αλέν Ντελόν πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του δοκιμάζοντας και τελειοποιώντας αυτόν τον χαρακτήρα του υπέροχου κακοποιού, για τον οποίο η φύση του φαινόταν να τον προδιαθέτει, παίζοντας έναν πληρωμένο δολοφόνο στο «Le Samouraï» (1967), μία από τις πολλές συνεργασίες του με τον Ζαν-Πιέρ Μελβίλ. Στη συνέχεια, στο «Borsalino» (1970), στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με τον καλύτερο εχθρό του, τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό, αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός εξέχοντος μέλους του υποκόσμου της Μασσαλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: 18 Φάροι ανοίγουν σήμερα τις πόρτες και τις αγκάλες τους στο κοινό – Ποιοι είναι

    Τι να δω στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών – Γράφει η αρχαιολόγος δρ Αναστασία Κουμούση

    Ιταλία: Mειώθηκαν οι παράνομες αφίξεις των μεταναστών κατά 62%

     



    ΣΧΟΛΙΑ