Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας – Μια αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι

«Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» τραγουδούσε ο Μίνως στην Όλγα μέχρι πριν, από πολύ λίγο καιρό και όλοι ήξεραν, ότι ο καθένας τους είχε βρει αυτό που ζητούσε στη ζωή! Την αδελφή ψυχή, όπως έλεγαν παλιά. Έρωτας στο φουλ, ρομαντισμός στο έπακρο και μια αύρα παραμυθιού, που σκέπαζε με χρυσόσκονη το λαμπερό ζευγάρι. Σκηνικό μιας συμβίωσης στρωμένης με ροδοπέταλα, όπως αναδυόταν κάθε φορά που το ζευγάρι έβγαινε στην τηλεόραση στις από κοινού συνεντεύξεις του. Χρήσιμες όμως, παρά τις πολλαπλές -και κουραστικές-  επαναλήψεις, αφού έδωσαν την ευκαιρία στο πανελλήνιο να εμπεδώσει ως αξιομνημόνευτο το περιστατικό της γνωριμίας τους -«στην αρχή δεν ήξερε ποια είμαι», «παρεξηγήθηκε γιατί δεν την γνώρισα»  και τέτοια – έστω κι αν οι κακές γλώσσες επέμεναν να το χαρακτηρίζουν διαφήμιση. Αλλά και έτσι να ήταν, σίγουρα έδωσε τροφή στα όνειρα κορασίδων για τον μελλοντικό, ιδανικό γάμο τους…

Άγνωστο αν η νεαρά πέτρα του φημολογούμενου τώρα σκανδάλου ήταν ανάμεσα σ΄αυτές, από την άλλη βέβαια, και σε γενικότερο πλαίσιο τοποθετημένα τα πράγματα, από την θέση του ως προβεβλημένος μουσικός και με την γοητεία που αυτό συνεπάγεται είναι φυσικό ο Μίνως να έχει κι αυτός, όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, φανατικές θαυμάστριες ή συνεργάτριες. Το θέμα είναι ως πού φτάνει κανείς…

Τα κινητά-μάρτυρες

Πώς αντιλαμβάνεται όμως κάποιος, ότι ο σύντροφός του τον απατά; Δεν θέλω να αναπτύξω τις άπειρες δυνατότητες, που δίνουν πλέον και οι σύγχρονες τεχνολογίες, πέρα από εκείνο το ψύλλοι στ΄αυτιά μου μπήκανε», κρατώ την πιο απλή: Από το κινητό. Κι αν οι καλοί τρόποι για τον σεβασμό της προσωπικής ζωής του καθενός, ακόμη και μεταξύ συζύγων δεν επιτρέπουν να ανοίγεις το κινητό του άλλου, έχω να αντιπαραβάλλω, ότι ακριβώς μεταξύ συζύγων δεν μπορεί να υπάρχουν μυστικά. Ειδικά τέτοια!  Είναι και η περίπτωση δυστυχώς, που κανείς δεν μπορεί να πει «αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις», διότι scripta manent. Αν και εν προκειμένω και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άρνηση του γεγονότος δεν υπήρξε. Εξ ου και οι γρήγορες και δραστικές αποφάσεις της κυρίας Κεφαλογιάννη, της οποίας η ετοιμότητα και η ταχύτητα αντίδρασης κατόπιν αυτού, κρίνεται ως εντυπωσιακή. Και άψογη!

Όσο κι αν κοστίζει έτσι, μια τέτοια απόφαση δημοσιοποίησης ενός απόλυτα προσωπικού θέματος για την ίδια αλλά και σε κοινωνικό και επαγγελματικό  επίπεδο, το σίγουρο είναι, ότι καταγράφεται στα υπέρ της. Μια δυναμική και καθαρή θέση για την οποία της βγάζει κανείς το καπέλο. Και δεν μπορεί παρά να ειπωθεί, ότι είναι η σωστότερη αντιμετώπιση ενός επαπειλούμενου σκανδάλου, μιας και δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν πολιτικό τα σχόλια, που μπορεί να σέρνονται για καιρό στις ρούγες, από τους διαδρόμους της Βουλής και τα υπουργεία ως τα κρητικά στέκια και τα πρωινάδικα, που χαρά μεγάλη κάνουν με πολύ λιγότερο εκκωφαντικά θέματα

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας σε παλαιότερη φωτογραφία

Ο κεραυνός

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε βεβαίως η είδηση και όχι μόνον για την υπουργό Τουρισμού, που αντιλήφθηκε το γεγονός παραμονές του επίσημου ταξιδιού της στην Ιαπωνία – είχε και δύο ακόμη δύσκολα θέματα να διαχειριστεί εσχάτως, το ένα με εκείνα τα χαλιά του υπουργείου και το άλλο με τα βιβλία του Καζαντζάκη, που την ακολούθησαν ως δώρα στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου –  αλλά και για όλους τους υπόλοιπους.

Ένα διάσημο ζευγάρι προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον, έστω κι αν κάποιοι κακεντρεχείς έσπευδαν να χαρακτηρίζουν τον έναν για τον άλλο ως «τρόπαιο». Κάτι βεβαίως, στο οποίο εύκολα διακρίνεται και η χολή της ζήλειας… Το σίγουρο είναι, ότι τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν δυνατά πάνω τους σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις, όπου κανείς έβλεπε ένα φανερά ερωτευμένο ζευγάρι να διάγει ανέφελο βίο.

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας σε παλαιότερη φωτογραφία

Το δις εξαμαρτείν

Με ένα διαζύγιο ο καθένας πίσω του είχαν μπει σ’ αυτόν το γάμο η Όλγα και ο Μίνως, με τον δεύτερο να έχει ήδη μία κόρη, που βρίσκεται στην εφηβεία πλέον και μεγαλώνει στο Λος Άντζελες, όπου ζει μαζί με την καλλονή  μητέρα της, με την οποία είχε παντρευτεί στα χρόνια που ζούσε στην Αμερική. Το κορίτσι μάλιστα έρχεται τακτικά στην Ελλάδα τα καλοκαίρια περνώντας τις διακοπές της κοντά στον πατέρα της και τους παππούδες στις Σπέτσες. Όσο για την Όλγα, μερικά χρόνια πριν την γνωριμία τους, είχε πάρει διαζύγιο από τον επί 10ετία σύζυγό της, Μάνο Πενθερουδάκη.

Για τον Μίνω ωστόσο, η πλέον γνωστή σχέση του τα τελευταία χρόνια ήταν εκείνη με την εξαίρετη ηθοποιό Μαρία Κίτσου.

Αν οι δεύτερες φορές όμως, είναι πιο επιτυχημένες, όπως είθισται να λένε, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο γάμος τους το 2021, ύστερα από σχέση που σφυρηλατήθηκε μέσα στην πανδημία και ο ερχομός των δύο παιδιών τους έμοιαζε να ολοκληρώνει την ευτυχία δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Αλλά κάποτε τα ειδύλλια έχουν ένα τέλος, ακόμη και για εκείνους που η σχέση τους φαντάζει ιδανική.

Η αλληλεπίδραση

Σ΄αυτά τα χρόνια του γάμου τους πάντως, ο Μίνως Μάτσας άνθησε καλλιτεχνικά, εντείνοντας τις εμφανίσεις και τις συναυλίες του σε μεγάλες διοργανώσεις και σε σπουδαίους  χώρους, όπως στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής. Πρόσφατα μόλις, στις 2 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε στο Ηρώδειο σε μια συναυλία με «άσματα των πληγωμένων αγνών και αισθαντικών ψυχών»,  με την Όλγα Κεφαλογιάννη να χειροκροτεί ενθουσιωδώς τον σύζυγό της, τον περασμένο Μάρτιο μια συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας στο Μέγαρο Μουσικής συγκέντρωσε όλη την κοσμική Αθήνα ενώ τον Ιούλιο δόθηκε μία συναυλία στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Ρέθυμνο, στο Ενετικό Φρούριο της Φορτέτζας.

Από την άλλη, πολύ είχαν συζητηθεί στα χρόνια της πανδημίας, όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν ήταν υπουργός, οι δημόσιες τοποθετήσεις της για τους καλλιτέχνες που αντιμετώπιζαν την ανεργία, θεωρούμενες ως κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Αρκετοί ήταν εκείνοι μάλιστα, που έδειχναν συζυγική επιρροή στις απόψεις της.

Όλα αυτά βέβαια είναι πια παρελθόν, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι υπουργός ενώ ο Μίνως Μάτσας, όπως είχε δηλώσει προ καιρού «αγάπησε» την πολιτική και της πρότεινε μάλιστα να γράψει μουσική για να «ντύνει» τη Βουλή. «Όταν πήγα της είπα, ότι η είσοδός σου πρέπει να έχει το μουσικό σου “στέμμα”» είχε πει.

Το παραμύθι ήταν καλό όσο κράτησε…

Διαβάστε επίσης

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ανακοίνωση για την κρίση στον γάμο της με τον Μίνω Μάτσα

Χωρίζουν Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Ολη η αλήθεια για το «τρίτο πρόσωπο» και το διαζύγιο