• LIFE&STYLE

    Ο Bill Gates προτείνει: Τα πέντε βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

    • NewsRoom


    Το να διαβάσεις τα ίδια βιβλία που διαβάζει και ο Bill Gates δεν θα σε κάνει δισεκατομμυριούχο, αλλά ίσως είναι ένα πρώτο βήμα. Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση του περιοδικού Forbes με περιουσία 75 δισ., κυκλοφόρησε την πρόσφατη λίστα του με  βιβλία για το καλοκαίρι.

    Όπως έχει ξανακάνει ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια συνιστά προτείνει ένα μεγάλο έυρος βιβλίων: επιστημονικά, οικονομικά, ιστορικά, βιβλία σχετικά με τα μαθηματικά και μυθιστορήματα για να τα διαβάζετε στην παραλία.

    billgates4

    «Δεν υπάρχει κάποια επιστήμη ή κάποιος μαθηματικός τρόπος στην διαδικασία επιλογής και τα βιβλία για τη φετινή λίστα είναι απλά τα βιβλία που αγάπησα, που με έκαναν να σκεφτώ με νέους τρόπους και με κράτησαν άγρυπνο», έγραψε ο ίδιος ο Gates. Η λίστα περιλαμβάνει πέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων είναι ένα βιβλίο που ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που έχει διαβάσει σε μια δεκαετία.

    seveneves

    HowNotToBeWrong

    the vital question

    Το περσινό αντίστοιχο είδος βιβλίου Seveneves, από την Neal Stephenson, ξεκινά με το να φαντάζεται το φεγγάρι να ανατινάζεται και την απεικόνιση του αγώνα της ανθρωπότητας να διατηρηθεί η κοινωνία. Επίσης, στη λίστα εμπεριέχεται ένα βιβλίο από τον μαθηματικό Jordan Ellenberg, το οποίο ονομάζεται How Not to be Wrong(Πώς Να μην Είναι Λάθος), που εξετάζει το γεγονός ότι  τα μαθηματικά είναι παρόντα στην καθημερινότητά μας, όπως και το βιβλίου του Nick Lane The Vital Question(Η Ζωτικής Σημασίας Ερώτηση), μια εξερεύνηση στο πως η ενέργεια δημιουργεί (τη) ζωή.

    book_h

    9781119000600.pdf

    Ένα άλλο βιβλίο σχετικό με την ιστορία της ανθρωπότητας είναι το Sapiens: A Brief History of Humankind( Μια Σύντομη Ιστορία για το Ανθρώπινο Είδος), του Noah Yuval Harari και το βιβλίο The Power to complete(H δύναμη που θα ολοκληρωθεί), το οποίο προβάλλει έναν διάλογο ανάμεσα στον οικονομολόγο Ryoichi Mikitani και στον γιo του(τον ιδρυτή της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten) και συζητούν την άνοδο και την πτώση της οικονομίας της Ιαπωνίας.

    Ο Bill Gates εξακολουθεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μicrosoft, επίσης ο ίδιος (με τη σύζυγό του) ‘’τρέχει’’ ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα του κόσμου, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Όμως, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται και με το να δημοσιεύει  στο ευρύ κοινό ποια βιβλία έχει διαβάσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-sinarpastiki-anakalipsi-pos-to-fos-allazi-ta-dedomena-gia-grigoro-ke-asfales-internet/46546



    ΣΧΟΛΙΑ