ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ούτως ή άλλως ένας άνθρωπος με επιτυχίες και αγαπητός στο ευρύ κοινό, που δεν χρειάζεται κινήσεις εντυπωσιασμού για να απολαύσει τώρα επιτεύγματα. Καλλιεργημένο άτομο, ευφυΐες με την ικανότητα της εύστοχης ατάκας, ταλαντούχος που δεν είναι αυτονόητο, άφοβος για την εποχή και κυρίως για το τηλεοπτικό περιβάλλον στο οποίο συμμετέχει και η μετριότητα, ο φαβοριτισμός, τα γκομενιλίκια, το γλείψιμο στους ισχυρούς, η ανουσιότητα που βαφτίζεται «ρεπορτάζ» και κυρίως ο εγωκεντρισμός του να θεωρείται ο μικρόκοσμος σύμπαν, είναι ο κανόνας.
Στις τρεις σειρές που έκανε για την τηλεόραση, η τελευταία του, η «Εθνική Ελλάδος», πέρναγε από την κωμωδία, πέρα από το να σε κάνει να ξεσπάσεις σε γέλια, στο να αισθανθείς πικρία αμέσως μετά το τέλος. Ο ρατσισμός, η θέση των γυναικών, η ομοφυλοφιλία, η σωματική διαφορετικότητα, το να μην είσαι αρτιμελής, γινόταν το υλικό που αντί να ουρλιάζει, πετύχαινε στόχο με το γέλιο!
Σε μια τηλεόραση, αντιγραφής, μιμητισμού, υποτίμησης του κοινού, ο Καπουτζίδης επεδίωκε να κάνει τη διαφορά και να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα για τέχνη και κοινωνική συμμετοχή. Πέρασε στην παρουσίαση νωρίς, αφήνοντας κατά μέρους την εξαντλητική δουλειά της γραφής, την απομόνωση της, την ψυχική κούραση που σε οδηγεί σε κοινωνική κατατονία. Και εκεί ήταν διαφορετικός, ξεχωριστός, ειλικρινής, έξυπνος και όχι εξυπνάκιας, με χιούμορ και όχι πλάκα, με κριτική και όχι κράξιμο.
Εκτός από όταν παρουσίαζε τον ελληνικό τελικό της Γιουροβίζιον, μαζί με την Δέσποινα Βανδή, όπου ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία για τη βοήθεια της, ενώ έξω φώναζαν απλήρωτοι εργαζόμενοι του ομίλου του καναλιού που συνδιοργάνωνε μαζί με την ΕΡΤ τον διαγωνισμό, ο Καπουτζίδης, με το τουφέκι να του την έχεις στημένη, έχει μια ποιότητα και μια καλλιέργεια που τον προφυλάσσουν από την γελοιοποίηση, στην οποία η τηλεόραση και το αγελαίο πλήθος των χρηστών των social media, οδηγούν τις προσωπικότητες που έχουν δημόσιο λόγο.
Δυστυχώς, μοιάζει μερικές φορές να είναι μονός… Σε μια δουλειά που τις τηλεπερσόνες, τις βάφουν, τις ντύνουν, τις χτενίζουν, τις φωτίζουν και τις καλοπληρώνουν, με αποτέλεσμα να θεωρούν πως χειρουργούν εγκέφαλους και όχι πως είχαν καλή τύχη και να παρακαλούν να μη τελειώσει, ο Καπουτζίδης είπε μοναδικές αλήθειες και έδειξε γενναία στάση σε δύσκολα θέματα για την ελληνική κοινωνία, που τον έσυραν στo στόχαστρο της κουτσομπολίστικης σκαλέτας των gossip εκπομπών και της δριμύτατης κατηγορίας των «συναδέλφων» του… Ε, μα όποιος είναι πραγματικά ξεχωριστός, πρέπει να τον κάνουμε να μοιάζει…
«Είμαι φορτισμένος, έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή είναι γκέι»
Ήδη θα ξέρετε την υπόθεση! Είναι άλλωστε το θέμα των ημερών, με τα social media να βοούν και να αισθάνονται όλοι οι χρήστες την ανάγκη να τοποθετηθούν για τα κίνητρα, την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό του Καπουτζίδη.
Παρ’ όλα αυτά, η αρχή έγινε με αφορμή το τραγούδι ενός νεαρού υποψηφίου, στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όπου ο Καπουτζίδης είναι κριτής, μαζί με την Μαρία Μπακοδήμου και τον Σάκη Τανιμανίδη. Το 15χρονο αγόρι, ο Γιώργος Θωμόπουλος από την Πάτρα, με την αγωνία στο βλέμμα και την τρυφερότητα αυτής της ανασφαλούς εφηβείας του, ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή και είπε ένα δικό του ραπ τραγούδι για το bullying, βασισμένο σε βιώματα του και με τα μάτια του υγρά απ’ την συγκίνηση.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης πήρε το λόγο και είπε αυτά που θα έπρεπε να πουν όλοι όσοι βγαίνουν στα κανάλια και έχουν δημόσιο λόγο: «Ήρθες εδώ και είπες ένα τραγούδι για το bullying που γίνεται στο σχολείο και το οποίο το έχουμε λίγο σαν λεξούλα και δεν το έχουμε αναλύσει ποτέ. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυπρεπές ή το κορίτσι τους είναι πιο ανδροπρεπές. Ντρέπονται, δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο…
Και ήθελα να ήξερα, οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται. Φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και δεν ασχολείσαι με το πώς θα το στείλεις στο σχολείο; Δεν θα του πεις “αγόρι μου ή κορίτσι μου, δεν θα προσβάλλεις ποτέ και δεν θα θίξεις ποτέ και δεν θα κάνεις ποτέ κακό σε ένα παιδί επειδή σου φαίνεται διαφορετικό, πιο αδύναμο” ή δεν ξέρω εγώ τι;
Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί οι γονείς. Και θα έπρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα έπρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Και θα έπρεπε να πουν στα παιδιά τους ότι τα άλλα τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβονται. Έχω ακούσει κάτι ανοησίες του στυλ “αυτό το παιδί έχει δύο άντρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς! Και θα περάσει δύσκολα στο σχολείο”. Και ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να πιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν ότι “τον μικρό Γιωργάκη ή τη μικρή Κατερίνα δεν θα τους ενοχλήσεις ποτέ επειδή σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες”.
Τα αυτονόητα σε άλλες κοινωνίες, που το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» δεν φοριέται ως μάσκα στο «εθνικισμός – φανατισμός – συναισθηματικός ευνουχισμός», ολοκληρώθηκαν με την γενναία παραδοχή του Γιώργου Καπουτζίδη πως «είμαι φορτισμένος γιατί θεωρώ ότι είναι μια μάστιγα αυτής της κοινωνίας. Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying».
Η γενναιότητα αυτή, η κοινωνική υπογράμμιση, η προτροπή για αντίσταση και αντίδραση, ακριβώς την επόμενη μέρα, έγινε μπούμεραγκαν εναντίον του Γιώργου Καπουτζίδη. Μη τυχόν και δε είναι όλοι σα τα μούτρα μας…
Ουγγαρέζος στο «Πρωινό»: «Μου χει κάνει bulling ο Καπουτζίδης»… (σιγά μη σου βάλε και βραστό αβγό στη μασχάλη στα υπόγεια της Μέρλιν!)
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα λοιπόν, όπως ο εκφοβισμός, το bulling, για να καταλαβαινόμαστε με την κραταιή αγγλική ορολογία, τα νταηλίκια, μπερδεύονται και γίνονται όλα ίσα και όμοια. Πώς κάθε μοντέλα – παρουσιάστρια – νύφη θεωρεί υποχρέωση της να πει πως «μου χουν κάνει bulling γιατί ήμουν πολύ ψηλή και αδύνατη και είχα μακριές αλλά στραβές βλεφαρίδες για αυτό με λέγανε «σκουπόξυλο», έτσι, εδώ η εξομοίωση της βίας, των βασανιστηρίων, της υποδούλωση, της ταπείνωση ενός ατόμου ή μιας ομάδας από άλλα άτομα ή ομάδες με επιθετικότητα ή χειραγώγηση, γίνονται ελαφριά τη καρδία ίδιο με μια κριτική, ή μια διαμαρτυρία, ένα αστείο ή το να μην υποκλίνονται όλοι στην ιδιοφυΐα σου.
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, παρουσιαστής πλήθους εκπομπών, ειδικά επί Mega, που υπήρξε χρυσά προβεβλημένο παιδί του, ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής, ακριβώς την επόμενη μέρα, εξομοίωσε το bulling και το νταηλίκι με την εργασιακή επιρροή, την κριτική, την ιεραρχία στις δουλειές, την άμυνα αν θεωρείς πως θίγεσαι.
https://youtu.be/C9NGqj53Ixk
«Αυτό που εκείνος» είπε από τον άμβωνα του πρωινού της Φαίης Σκορδά για τον Καπουτζίδη, «υπέστη ή δεν υπέστη μέσα από την έντονη προσωπικότητά του, ενδεχομένως να το έχει κάνει να το υποστούν άλλοι. Έχω προσωπική εμπειρία από τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος όταν ήταν κραταιός στο Mega, έπαιρνε τηλέφωνο όταν κάτι δεν του άρεσε που είδε στον αέρα και επέπληττε. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο, γιατί δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες… Δεν μπορεί αυτό που λες να μην κάνουν οι άλλοι, να το κάνεις εσύ. Έχω κάνει Ougachallenge με τον Γιώργο Γεωργίου -μπορεί να είχαν ένα δικό τους θέμα, δεν με αφορά- δεν υπήρχε περίπτωση ο Γιώργος Γεωργίου να πει σε εμένα οτιδήποτε και αν εκτροχιαζόταν εγώ να το άφηνα -δεν είπε τίποτα ο άνθρωπος- και έπεσαν πέντε μηνύματα, ένα στον Μπούτο, ένα στην Κατραβά, ένα στην αρχισυντάκτριά μας και ένα σε μένα. Όταν κάποιου εξαρτάται η θέση του από ένα τηλεφώνημα, γιατί χρησιμοποιείς εσύ αυτή τη δύναμη; Κινδύνευσα εγώ και άλλοι άνθρωποι. Ζήτησε να μου γίνει παρατήρηση και να μην παίξει αυτό το πράγμα στον αέρα. Δεν δέχτηκα λογοκρισία από τον διευθυντή μου και δέχτηκα από τον Γιώργο Καπουτζίδη».
Αφροδίτη Γραμμέλη για Καπουτζίδη, στο «Πρωινό», επίσης: «Μου είπε πως ποτέ δε θα γίνεις Πόπη Διαμαντάκου» (!!!!)
Ο κύριος Ουγγαρέζος τόνισε δε πως δε του αρέσουν τα λογύδρια, όπως αυτό που έβγαλε ο Καπουτζίδης, από μια εκπομπή ταλέντων ειδικά, ενώ ο ίδιος μιλούσε μόνος του κάνα τέταρτο βγάζοντας προφανώς λόγο κανονικό και δη από εκπομπή κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς, όπως το πρωινό των ζωδίων, της μόδας με μπικίνι, των συμβουλών αποτρίχωσης και των ποιων χρωμάτων θα φορεθούν το χειμώνα στο μακιγιάζ, θεμάτων που χολοσκάνε την μέση Ελληνίδα νοικοκυρά η οποία δεν έχει πέντε ευρώ να πάει λαϊκή, κάθε εβδομάδα!
Δε του αρέσει και το «θεατράλε» σε τόσο σοβαρά θέματα! Παρούσα εκεί, στον ίδιο άμβωνα και η αξιόλογη, δυναμική και εγγράμματη δημοσιογράφος, η κυρία Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία δήλωσε και εκείνη για τον Γιώργο Καπουτζίδη πως «και εγώ έχω δεχτεί επίπληξη, εγώ για συνέντευξη… Το bulling πάντως υπάρχει εκτός απ το σχολείο, σε πολλές μορφές, στο γραφείο, στη σχέση. Και εγώ είχα δεχτεί στη δουλειά… Εμένα πάλι, ξανά σε συνέντευξη και με στεναχώρησε, είπε πως ποτέ δεν θα γίνεις Πόπη Διαμαντάκου, θαρρείς και εγώ ήθελα να αποδείξω κάτι»… Και το πάρτι συνεχίζεται με την συμμετοχή της επίσης, καλής δημοσιογράφου Τίνας Μεσσαροπούλου…
Τίνα Μεσσαροπούλου για Καπουτζίδη, στο «Happy Day»: «… φώναζε και ούρλιαζε και μετά άρχισε να μου στέλνει μηνύματα υβριστικά και απειλητικά…»
Μια δημόσια τοποθέτηση γενναιότητας και σοβαρότητας, γίνεται πλέον, θέμα ανάλυσης των πάνελ, με την όποια σύσταση τους και φυσικά δεν το λεμέ για κακό, άλλωστε θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα κάναν κάτι τέτοιο, μιας και υπάρχουν λογιών τέτοια.
H Τίνα Μεσσαροπούλου, δημοσιογράφος και καλή και συμμετέχουσα στην εκπομπή «Happy Day» και όχι μοντέλο που την βάζουν να δείχνει ωραία σε μια εκπομπή, δίνει συνέντευξη σε άλλη, στο «Καλύτερα δε γίνεται» και αναφέρει πως υπήρχε γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο που είχε ζητήσει την απόλυσή της από τηλεοπτικό σταθμό.
Στην εκπομπή που συνεργάζεται, αμέσως μετά την δημοσιά τοποθέτηση του κυρίου Ουγγαρέζου δηλώνει: «Δεν κατονόμασα ποτέ τον κ. Καπουτζίδη, δεν είπα ποτέ ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός και δεν θα το κάνω ποτέ! Ποτέ δεν θα το κάνω! Βλέπω με μεγάλη μου έκπληξη την Κυριακή το απόγευμα να με καλεί στο τηλέφωνο, να μου στέλνει μηνύματα υβριστικά και απειλητικά στο κινητό μου, θεωρώντας ότι είναι αυτός. Με πήρε τηλέφωνο, δεν τον πρόλαβα και τον πήρα μετά εγώ. Τελειώσαμε τη συνομιλία όχι πολύ όμορφα, γιατί φώναζε και ούρλιαζε και μετά άρχισε να μου στέλνει μηνύματα υβριστικά και απειλητικά. Είπε ότι θα κινηθεί νομικά αλλά δεν ξέρω πώς στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο, όταν εγώ δεν έχω πει ποτέ όνομα και έχει τελειώσει και μια Νομική ο κύριος Καπουτζίδης. Επειδή έγινε λόγος για ομοφοβικό σχόλιο, εγώ θα σας πω ποιο είναι το «ομοφοβικό» μου σχόλιο και το αφήνω στην κρίση του καθενός από εκεί και πέρα. Είχε γίνει ένα μεγάλο θέμα τότε από τις δηλώσεις του Απόστολου Γκλέτσου για το ψάρι που ψήνεται και από τις δύο πλευρές, ήταν η Μαριέλλα Σαββίδου η οποία εξέφρασε μια άποψη και είπα: «Ελπίζω με την ίδια θέρμη που υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των gay, να υπερασπίζεσαι και τα δικαιώματα των straight ανθρώπων». Αυτό ήταν το «ομοφοβικό» μου σχόλιο. Το αν είμαι ομοφοβική ή όχι αυτό φαίνεται από τους φίλους μου, από τις παρέες μου, από την πορεία μου», τόνισε.
https://youtu.be/_7sxl8P-CEY
Φυσικά οι straight χαίρουν προνομίων πολίτικων ελευθέριων, νομικών υποστηρίξεων και κοινωνικών αποδοχών που δεν χρειάζονται υπεράσπιση και έτσι υποβαθμίζεται αμέσως η σημαντική του να πάρεις θέση για άλλη κοινωνική ομάδα που το χρειάζεται, αλλά, ας μην τοποθετηθούμε εμείς, αφού αμέσως το κάνει ο κύριος Καπουτζίδης, σε μια πλέον χαμένη υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε «μου πες, σου πα» και πάει από πάνελ σε πάνελ εκπομπής, μη και χαθεί η τηλεθέαση…
Καπουτζίδης στο Instagram: «στη δουλειά μου, άνθρωποι, κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους, τους προσβάλλουν, τους θίγουν, δήθεν ότι κάνουν ρεπορτάζ και πληρώνονται πέντε φορές περισσότερο από τη μητέρα μου που ήταν δασκάλα και για 30 χρόνια μάθαινε γράμματα στα παιδιά του κόσμου»!
Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά στους Ουγγαρέζο και Μεσσαρόπουλου μέσα απ τον λογαριασμό του στο Instagram: “1. Χθες το βράδυ, ένα υπέροχο αγόρι, έφερε τον προβληματισμό του στη σκηνή μας και του αξίζουν χίλια συγχαρητήρια! Μου στείλατε πολλά όμορφα μηνύματα, και σας ευχαριστώ. Σήμερα το πρωί ο κύριος Ουγγαρέζος, πήρε ξανά την αναμενόμενη θέση του για το συμβάν και ανέφερε μια ιστορία από το παρελθόν. Ακούστε την και από μένα λοιπόν. Το 2015, την παγκόσμια ημέρα κατά του Μπουλινγκ, ο κύριος Ουγγαρέζος είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον κύριο Γεωργίου. Του έστειλα αμέσως μήνυμα και του είπα ότι επέλεξε πολύ λάθος ημερομηνία. Ο κύριος Γεωργίου έχει συνδέσει το όνομα του με πρωτοφανείς ομοφοβικές επιθέσεις και σχόλια στην τηλεόραση. Δεν θα έπρεπε να ήταν καλεσμένος εκείνη τη μέρα, και το επισήμανα και στον ίδιο τον κύριο Ουγγαρέζο, και στην υπεύθυνη εκπομπής και στον υπεύθυνο προγράμματος. Θυμάμαι είχα πει συγκεκριμένα: ας βρίσκατε μια άλλη ημερομηνία. Σε αυτό το σημείο, επειδή εμπλέκω χωρίς να φέρει ευθύνη τον κύριο Γεωργίου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι πάρα την επίθεση που έχω δεχτεί κι εγώ ο ίδιος από αυτόν,, αν με ρωτήσετε πραγματικά τη γνώμη μου τώρα πια τον θαυμάζω. Όχι φυσικά για τις απόψεις του, αυτές τις καταδικάζω και θα τις καταδικάζω πάντα. Αλλά γιατί είναι ένας πατέρας που έδωσε μάχη για το γιο του, έμεινε δίπλα του ως το τέλος, πάλεψε και θυσιάστηκε για το παιδί του. Τον θαυμάζω και τον εκτιμώ απεριόριστα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω και ένα δεύτερο περιστατικό τώρα. Ένα χρόνο μετά, πάλι στο πρωινό του Mega, η κυρία Μεσσαροπουλου, άφηνε, με κάθε ευκαιρία ομοφοβικους υπαινιγμούς και σχόλια. Αντέδρασα και σε αυτό. Εξήγησα στο διευθυντή μας ότι είναι ντροπή να ακούγονται στον αέρα απόψεις που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα απαγορεύονταν. Η κυρία Μεσσαροπουλου το πληροφορήθηκε, ίσως να της έγινε και σύσταση, και νομίζει ακόμα και σήμερα ότι ζήτησα να την απολύσουν. Όπως και ο κύριος Ουγγαρέζος, φοβήθηκε ότι θα του κόψουν την εκπομπή. Ωστόσο, ούτε η εκπομπή του κόπηκε, ούτε η κυρία Μεσσαροπουλου έχασε τη δουλειά της. Γιατί το ζητούμενο ποτέ δεν ήταν αυτό. Το ζητούμενο ήταν να αντιδράσει κάποιος! Το ζητούμενο είναι να αντιδρούμε. Στο πρώτο ομοφοβικό ή ρατσιστικό σχόλιο που ακούμε, όποιο κι αν είναι το εργασιακό ή το κοινωνικό μας περιβάλλον.
https://www.instagram.com/p/BotmEoxBReh/?taken-by=ykapoutzidis
2. Στο σχολείο, στην τράπεζα, στην τηλεόραση, στην παρέα, παντού, αντιδράστε. Αντιδράστε απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο που το εκφράζει, απευθυνθείτε σε κάποιον ανώτερο για να τον συνετίσει, πάντως κάντε κάτι! Αντιδράστε! Άνθρωποι χάσανε τις ζωές τους γιατί κάνεις γύρω τους δεν αντέδρασε! Μην τα αφήνετε όλα αυτά να περνάνε σαν πλάκα! Εργάζομαι στην τηλεόραση, αυτός είναι ο εργασιακός μου χώρος, εκεί θα αντιδράσω. Δεν ξέρω αν είμαι περήφανος για το χώρο που εργάζομαι. Άνθρωποι, κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους,, τους προσβάλλουν, τους θίγουν, διασπείρουν ψέματα για άλλους ανθρώπους, δήθεν ότι κάνουν ρεπορτάζ και πληρώνονται πέντε φορές περισσότερο από τη μητέρα μου που ήταν δασκάλα και για 30 χρόνια μάθαινε γράμματα στα παιδιά του κόσμου! Αλλά κι εγώ ακόμα, κάθομαι σε μια καρέκλα και καλοπληρώνομαι! Ε, τουλάχιστον ας κάνω κάτι χρήσιμο. Ας μη σαπίσω σε αυτή την καρέκλα! Ας αντιδράσω! Ας παλέψω για να βοηθήσω κάποιους, κι ας ξεβολευτώ, κι ας γίνω και δυσάρεστος. Ο κύριος Ουγγαρέζος και η κυρία Μεσσαροπουλου θα πρέπει να ξέρουν πως ότι έχω πετύχει στη ζωή μου, το πέτυχα προσφέροντας δουλειά στους ανθρώπους, όχι απολύοντας τους. Και ότι πετύχω από δω και πέρα, ειδικά από την Εθνική Ελλάδος και μετά, θα το πετύχω γιατί θα αντιδρώ. Πάντα. Απέναντι σε όποιον Ουγγαρέζο και σε οποία Μεσσαροπουλου και σε όποιον Καπουτζίδη, και δε με νοιάζει ούτε σε ποιο κανάλι εργάζεται ούτε αν χαλάσω τις σχέσεις μου με όλα τα κανάλια. Τη δουλειά μου ας τη χάσω, τον εαυτό μου αποκλείεται! Θα μείνω πιστός στους γονείς μου, στους φίλους μου, στις αρχές μου! Και όταν θα φύγω πια από την τηλεόραση, τουλάχιστον θα θυμάστε ότι κάποτε σας έκανα να γελάσετε και ίσως, κάποιους, τους έκανα και να αντιδράσουν! Θα μου φτάνει αυτό!”. Εδώ, που τα λέμε, πόσο δίκιο έχει! Μια γιατρός, πλέον στη χώρα, αμείβεται λιγότερο απ όσο η κάθε μια κυρία που συμμετέχει στα σόου για να τη θεωρήσουν καλοντυμένη. Όπως έχει χάσει την αξία τους οι λέξεις και οι έννοιες, άλλο τόσο έχει χαθεί η αξιολόγηση της προσφοράς των ανθρώπων! Και ας το παραδεχτούμε και μεταξύ μας! Μια μέτρια πανελίστρια και όχι δημοσιογράφος, λαμβάνει 1500 ευρώ για τη συμμετοχή της, με αμφίβολα ελληνικά, απόψεις και επιχειρηματολογία σε μια εκπομπή και μια γιατρός 700! Ποιο αξιακο σύστημα ψάχνει ο μαύρο – Καπουτζίδης, λοιπόν;
https://www.instagram.com/p/Botml_3hfWv/?taken-by=ykapoutzidis
Καπουτζίδης στο «Στη Φωλιά των Κου»: «Το «υβριστικό» που είπα στην κυρία Μεσσαροπούλου είναι ότι έχει μίσος και μαυρίλα μέσα της, που το πιστεύω να σας πω την αλήθεια και ότι την έχω και χεσμένη! Δε είναι σωστό να το λέμε σε κάποιον, αλλά την έχω όντως..»
Και αφού ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1, ο ΑLPHA, σήκωσαν ψηλά τη σημαία της τηλεθέασης με ένα θέμα τόσο σοβαρό και μια πράξη -επαναλαμβάνουμε- που ξεκίνησε με γενναιότητα και που τόνισε ένα θέμα – κοινωνική μάστιγα, έρχεται και το STAR να συνεχίσει το σίριαλ!
Στην εκπομπή με τον χειρότερο τίτλο στην ιστορία της παγκόσμιας ιδιωτικής τηλεόρασης «Στην φωλιά των Κου Κου», αναλύεται το θέμα Καπουτζίδης – Ουγγαρέζος – Μεσσαροπούλου!
Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρεμβαίνει τηλεφωνικά: «Με συγκίνησαν πολλοί, μου έκανε εντύπωση ότι μου έστειλαν μηνύματα άνθρωποι και από τον ίδιο τον ΑΝΤ1 και κάποιοι το έκαναν και δημοσίως και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Νιώθω ότι μίλησα σωστά, προσπαθώ εδώ και χρόνια να μιλάω σωστά όπου και αν βρίσκομαι, είτε γράφω μια σειρά, είτε στον δημόσιο λόγο μου. Στην τηλεόρασή μας έχουν χειροτερέψει πολύ τα πράγματα και πρέπει να φωνάζουμε και λίγο πιο δυνατά για να ακουστούν κάποια πράγματα. Καμιά φορά μπορεί να το κάνω και άτεχνα, αλλά το κάνω με ειλικρίνεια μέσα από την καρδιά μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Για πέντε λεπτά θα μου επιτρέψετε να το κάνω προσωπικό και μετά να το ξεχάσω για πάντα αυτό το προσωπικό. Να το κάνω προσωπικό γιατί έγινε προσωπικό. Ο Δημήτρης προσπάθησε να πει μία ιστορία, αυτή την ιστορία την λέει από το 2016, την έχει αναφέρει στο Spata Live, νομίζω την ανέφερε και στο βραδινό το Late Night και ήταν η τρίτη φορά. Την πρώτη φορά που την είχε πει στο Spata Live που ήταν ψέματα, ήταν μια ψεύτικη ιστορία, ήταν μια ιστορία φουσκωμένη -είναι αυτό που κάνουμε κι εμείς μεταξύ μας μερικές φορές, φουσκώνουμε λίγο κάτι για να ακουστεί πιο ωραία και πιο εμπορική= σκέφτηκα να τοποθετηθώ. Δεν το έκανα. Το ξαναέκανε στο Late Night, το ξαναέκανε και τρίτη. Η τρίτη ήταν η φαρμακερή. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως σας τα έγραψα. Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι είχα νυχτερινό γύρισμα στην Εθνική Ελλάδος, γύρισα 4 το βράδυ στο σπίτι και ξύπνησα νομίζω μετά τις 10, ανοίγω το Instagram και βλέπω παγκόσμια μέρα κατά του Bullying και από κάτω μια φωτογραφία που λέει ο Γιώργος Γεωργίου καλεσμένος στο πρωινό. Ούτε την τηλεόραση άνοιξα να δω ποιος μιλάει και ποιος δεν μιλάει και έγραψα ένα πολύ απλό μήνυμα το οποίο έλεγε: «Την παγκόσμια μέρα κατά του bullying έχετε καλεσμένο έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει συνδέσει τον εαυτό του με πρωτοφανείς ομοφοβικές επιθέσεις στην τηλεόραση; Είναι ατυχής επιλογή». Αυτό είναι το μήνυμα που έχω γράψει. Αυτό το μήνυμα copy paste το έστειλα στον Δημήτρη, το έστειλα στην υπεύθυνη της εκπομπής και το έστειλα και στον Λοΐζο Ξενόπουλο, τον υπεύθυνο προγράμματος. Στον κ. Μπούτο δεν το έστειλα ποτέ. Στον διευθυντή μου δεν το έστειλα ποτέ. Και με τον κ. Μπούτο κιόλας, όχι δεν μίλησα, δεν γυρνούσα ούτε να τρώω ούτε να παίζω ρακέτες ούτε τίποτα. Εγώ τη δουλειά που είχα στην τηλεόραση την είχα επειδή έκανα καλά τη δουλειά μου όχι γιατί έτρωγα αστακομακαρονάδες. Σε αυτούς τους ανθρώπους το έστειλα και από εκεί και πέρα δεν ασχολήθηκα καν. Δεν γνωρίζω καν αν είχε παίξει η εκπομπή ή αν δεν είχε παίξει η εκπομπή. Δεν έμεινα καν στο σπίτι μου για να δω τι έγινε. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο είναι ο Μανώλης Σκοπελίτης που ήταν υπεύθυνος καλεσμένων και μου είπε «Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη, είναι απαράδεκτο, τι να κάνουμε» κλπ. Αυτή είναι η παρέμβαση που έχω κάνει. Μου έρχεται μετά ένα μήνυμα από τον Δημήτρη κι εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι «είναι δυνατόν να αποκλείουμε έναν άνθρωπο δια βίου από την τηλεόραση επειδή κάποτε εξέφρασε μια άποψη»; Και του λέω «Δημήτρη μου επικοινωνείς; Σου έγραψα εγώ δια βίου; Είπα τη συγκεκριμένη μέρα μην τον καλείς». Αυτό συνέβη με τον Δημήτρη. Αν θέλει να πει ο Δημήτρης στη σύσκεψη της εκπομπής του ότι μου έριξε και ξύλο, ας το πει. Αλλά όχι να βγει να το πει και στην τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν φτιάχτηκε για να λέμε ψέματα, για να κουτσομπολεύουμε τους ανθρώπους, να τους προσβάλλουμε. Όποιος βγαίνει στην τηλεόραση να λέει την αλήθεια. Ο Δημήτρης δεν κινδύνευσε να χάσει ποτέ τη δουλειά του, ούτε τη στήλη του. Ο Δημήτρης τη δουλειά του και τη στήλη του την έχασε γιατί αν θυμάστε στο τέλος της χρονιάς ήταν αυτός που έστελνε μηνύματα μάλλον πίσω από την πλάτη του παρουσιαστή του. Εάν το θυμάστε. Εγώ πίσω από την πλάτη του δεν έστειλα κανένα μήνυμα. Η κυρία Μεσσαροπούλου σήμερα το πρωί είπε ψέμματα ότι δεν με κατονόμασε ποτέ. Ξεχνάει ότι το 2016, μετά την παρουσίαση προγράμματος του ΣΚΑΪ, η κ. Μεσσαροπούλου έγραψε στη στήλη της ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης όταν διαφωνεί κάποιος δημοσιογράφος μαζί του ζητάει να απολυθεί. Τότε συμβουλεύτηκα δικηγόρο και σκέφτηκα να κινηθώ νομικά. Τελικά δεν το έκανα γιατί είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Ούτως ή άλλως, είναι μια στήλη που δεν η διαβάζει και κανένας και για να είμαι ειλικρινής, από αυτούς τους κριτικούς που διαβάζω θεωρώ ότι είναι η χειρότερη, αυτή που έχει το λιγότερο ταλέντο. Δεν της έχω και καμία εκτίμηση ούτως ή άλλως. Προχθές, λοιπόν, είδα ότι ξαναλέει ότι κάποιος ζήτησε να την απολύσουν και παρουσιάζει show στην τηλεόραση. Καταλαβαίνω ότι το ψέμα της δεν τελειώνει σε εκείνη την αναφορά του 2016. Την πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε πολύ άσχημα, φώναζα, φώναζε, πιστεύω φώναζα περισσότερο… Το «υβριστικό» που της είπα είναι ότι έχει μίσος και μαυρίλα μέσα της, που το πιστεύω να σας πω την αλήθεια και ότι την έχω και χεσμένη! Δε είναι σωστό να το λέμε σε κάποιον, αλλά την έχω όντως, γι’ αυτό θα τελειώσω στο ένα λεπτό για την κυρία Μεσσαροπούλου. Η ίδια μου έγραψε ότι θα μιλήσω και θα αποκαλύψω τι άνθρωπος είσαι και της λέω «Εσύ που με έχεις δει μια φορά, ξέρεις τι άνθρωπος είμαι και δεν με ξέρουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι 15 χρόνια»; Δεν σκέφτομαι να κάνω τίποτα και δεν θέλω να κινηθώ νομικά, γιατί βλέπω ότι ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει κι έχει πιστέψει ότι μιλάω ειλικρινά. Μου φτάνει ότι το πιστεύει ο κόσμος, δεν χρειάζεται να μου το πιστοποιήσει ένα δικαστήριο. Το να πάω να πάρω 20 – 30 χιλιάρικα από τον Ουγγαρέζο δεν μου λέει και τίποτα. Να τα κάνω τι; Ή να βάλω έναν άνθρωπο σε διαδικασία μαζί με τους γονείς του να μαζέψει 20 – 30 χιλιάρικα; Δεν θέλω να το κάνω, δεν μου λείπουν. Να με έχει ο Θεός καλά να είμαι γερός να καθίσω να δουλέψω και να τα βγάλω τα 20 χιλιάρικα. Βγήκα απλώς να σας πω ότι ανέχομαι ένα ψέμα από το 2016, κάποτε θα μιλούσα».
Τι είναι bulling – εκφοβισμός τελικά;
Όχι. «Βulling – εκφοβισμός» δεν είναι άμα κάνεις κριτική, καταφεύγεις στην δικαιοσύνη, ζητάς απ τους συνεργάτες σου βοήθεια, καταγγέλλεις, διεκδικείς το δίκιο σου, κάνεις -πραγματικό- ρεπορτάζ, βρίζεις στο φανάρι όσους σε βρίζουν, διαφωνείς.
«Ο εκφοβισμός (ή μπούλινγκ, αγγλ. bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα» διαβάζουμε τον ορισμό, «παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση ή τοξικό ηγέτη). Είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος».
Ποια λοιπόν σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση άσκησε στους κυρίους συνάδελφους του ο Γιώργος Καπουτζίδης, ή τι εξουσία είχε για να είναι «τοξικός» ηγέτης, ή ποιων ήταν προϊστάμενος ή λοχίας για τους εξουθενώσει συστηματικά βαρώντας τους ή υποτιμώντας τους; Κακότροπος; Απαιτητικός ή και κακός επαγγελματίας; Ζόρικος; Αυστηρός; Καβγατζής; Δε συμφωνούμε αλλά ας πούμε ναι. Νταής όμως και που κάνει εκφοβισμό, ε, όχι! Και μακάρι να χαμέ και άλλους σαν και αυτόν στην τηλεόραση και να μειώνονταν λίγο η έλλειψη ουσίας και η αποθέωση της ανοησίας και του ναρκισσισμού του πλάνου.
Κατά τα άλλα, οι βρισιές, οι αντιρρήσεις, οι καυγάδες συνεχίζονται στα social media και παιδιά; Απάνω του γιατί έκανε και είπε κάτι καλό…
Σ.σ: Για τον κύριο Γεωργίου, που ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε τόσο ανθρωπινά και με κατανόηση και που κάλεσε στην εκπομπή του, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αμέσως μετά την εκπομπή του πρώτου που είχε στο στόχαστρο την Eurovision και το «αδελφάτο» που την στηρίζει, ενώ έκρινε και τον Καπουτζίδη, δεν υπάρχουν λόγια. Καθώς και το πόσο «συναδελφικό» είναι να καλείς στην εκπομπή σου, έναν άτομο που έχει προσβάλει τόσο άνθρωπο στο ίδιο κανάλι και να του δώσεις το λόγο. Αν θέλετε να ακούσετε να ανεκδιήγητα αναζητήστε την εκπομπή στο YouTube, όπου προβάλλεται ακόμα. Κρίνετε οι ίδιοι τι είναι μετα, εκφοβισμός και τι όχι…