ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαυρισμένα κορμιά κουρασμένων μπαμπάδων και μαμάδων απλώνονται στις άνετες ξαπλώστρες του Allemagou και του Solymar, ενώ κοντά τους στην άμμο ή εκεί που σκάει το κύμα μία ή περισσότερες κοπέλες, που φαίνονται εμφανέστατα πως δεν είναι συγγενείς, απασχολούν τα παιδιά τους.
Γλυκός ο ύπνος στην παραλία, όταν ξέρεις πως το άτακτο σπλάχνο σου βρίσκεται στα έμπειρα χέρια μιας επαγγελματίας: Ινδές, Φιλιπιπινέζες, Βαλκάνιες και Λατίνες νταντάδες εν δράσει -στη συνέχεια, ως οργανικό κομμάτι της οικογένειας τρώνε μαζί με τα παιδιά στα εστιατόρια και ένας Θεός ξέρει πότε και αν ξεκουράζονται.
Διότι, η Μύκονος δεν είναι ένα φιλικό προς τα παιδιά νησί. Είναι ξέφρενο, θορυβώδες, κατάμεστο, άρα μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Κανένα παιδί δεν θέλγεται από τα κοσμοπολίτικα πάρτυ και τις βόλτες στα στενά πατείς με, πατώ σε.
Θέλουν άπλα, παιχνίδι, θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα -ευτυχώς, το νησί έχει κάποιες ακτές ό,τι πρέπει για τους μικρότερους παραθεριστές, όπως ο Ορνός, ο Πλατύς Γιαλός, το Αγράρι, ο Καλαφάτης και, λίγο πιο δίπλα του, η Αγία Άννα.
Και όμως, η ανάγκη φύλαξης των μικρών παιδιών δεν υφίσταται μόνο για εκείνους τους γονείς που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί την νταντά που έχουν στο σπίτι τους.
Πελάτες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων (κυρίως ξένοι, αλλά και κάποιοι Έλληνες) μένουν σε πολυτελείς επαύλεις ή βίλες και, τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν, με τη ζήτησή τους, την ανάγκη για λειτουργία γραφείων παροχής νταντάδων στο νησί.
View this post on Instagram
Χρήσιμες επιχειρήσεις από το μηδέν χωρίς κόστος έναρξης
Τέσσερα γραφεία είναι τα πιο γνωστά, αν όχι τα μόνα που επίσημα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες: το MyNanny που τρέχουν δύο νεαρές αδελφές από τη Θεσσαλονίκη, η Θεοδώρα και η Γεωργία Φουρουντσίδου. Τα κορίτσια, 24 και 26 ετών αντίστοιχα, συνεργάζονται με καταρτισμένο προσωπικό πολυετούς εμπειρίας στον χώρο της φύλαξης και της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Η Mykonos Best Nannies, που τρέχει εδώ και έξι χρόνια από τη Φανή Κωτούλα, κάτοικο του νησιού εδώ και 16 χρόνια και μητέρα πλέον η ίδια δύο παιδιών, δεν ξεμένει εύκολα από πελατεία, ενώ καλύπτει και υπηρεσίες au pair, δηλαδή μια κοπέλα, η οποία θα είναι εσωτερική και θα μένει μαζί με την οικογένεια κατά την περίοδο των διακοπών τους.
View this post on Instagram
Όλα ξεκίνησαν με την ίδια να δουλεύει ως γυμνάστρια σε ένα ξενοδοχείο και, κάποια στιγμή, ανέκυψε η ανάγκη για φύλαξη μικρών παιδιών. Η Φανή το έκανε και, αυτό ήταν, η ιδέα ήρθε.
Ύστερα, έχουμε το Gaitanaki από την Κατερίνα Γαϊτάνη που τρέχει από το 2016, λειτουργεί χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά και το Little Pelicans από την Αλεξία Χρήστου που και αυτό άνοιξε την ίδια χρονιά. Το τελευταίο διαθέτει και έναν άριστα οργανωμένο χώρο, πέντε λεπτά από τη Χώρα της Μυκόνου, εντός του οποίου εξυπηρετούνται και οι ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Όλες οι νταντάδες των γραφείων εργάζονται κυρίως ως εξωτερικές συνεργάτιδες, ενώ είναι σύνηθες να δίνει το ένα γραφείο δουλειά στο άλλο, ανάλογα και με τα αιτήματα, όπως για παράδειγμα Ιταλόφωνη νταντά, εξειδικευμένη σε παιδί με κάποιο πρόβλημα υγείας και τα συναφή. Επίσης, πηγαίνουν για φύλαξη όποτε υπάρχει ανάγκη, οποιαδήποτε ώρα, μιας που είναι 24ωρες οι υπηρεσίες.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα γραφεία αυτά δεν φυλούν, απλώς, παιδιά, αλλά τα απασχολούν δημιουργικά, με δραστηριότητες όπως παιχνίδια με κατασκευές, ζωγραφική, θαλάσσια σπορ για παιδιά, ακόμα και μαθήματα baby swimming, όπως είπε στο mononews.gr η Φανή Κωτούλα του Mykonos Best Nannies.
View this post on Instagram
Οι εθνικότητες με τις οποίες δουλεύουν συνήθως είναι Αμερικάνοι, Άγγλοι, Αυστραλοί, Ισραηλινοί (ειδικά τον Αύγουστο) και Γάλλοι, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 25 με 30 ευρώ ανά ώρα φύλαξης και απασχόλησης -μια premium υπηρεσία που δεν απευθύνεται επ’ ουδενί σε όλες τις οικογένειες.
Διαβάστε επίσης:
Η Μύκονος, η Φουρέιρα, ο υψηλός λογαριασμός και οι influencers φίλοι της
Μύκονος: Διέρρηξαν τη βίλα του ποδοσφαιριστή Καρβάλιο και άρπαξαν λεία €260.000
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: «Αιμοδότης» ο τουρισμός – Η μάχη των μεγάλων για τον τζίρο των νησιών
- Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): O κομβικός ρόλος των «5» για την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης
- Στ. Χανδακάς: 10 χρόνια HOPEgenesis – Το στόρι, το δημογραφικό, το αποτύπωμα
- Σίμος Παληός: «Ο Έλληνας πρέπει να πίνει καφέ όρθιος»