array(0) {
}
        
    
Menu
-0.26%
Τζίρος: 448.88 εκατ.

ΑΑΔΕ: Εσωτερική έρευνα για τον εμπλεκόμενο υπάλληλο σε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών διέταξε ο Πιτσιλής

Life & Style

Υστερία τηλεπαιχνιδιών!Ζέτα και Βίκυ, Χρήστος και Μαρία, Ελένη και προσεχώς… Σμαράγδα

Comments

Κάποτε ήταν το Μεγάλο Παζάρι με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να μετράει με μια ανάσα πεντοχίλιαρα και τον Ζονγκ να καίει τον παίκτη. Ήταν και οι Κόντρες με τον Βλάση, η Mega Banca με Πολυχρονίου και Μενεγάκη σε μετεφηβική ηλικία. Στη δεκαετία του 1990, τα απογεύματα ήταν ανάλαφρα τηλεοπτικά, με λίγο τύχη, λίγο διασκέδαση και πολλά δώρα! Δώρα εποχής ευμάρειας με καφετιέρες, ηλεκτρικά μαχαίρια, φούρνους μικροκυμάτων, μεγάλα οικονομικά έπαθλα μετρημένα σε παλαϊκές, αείμνηστες δραχμές, φυσικά!

Και πιο πριν την ιδιωτική τηλεόραση της δήθεν επιλογής και της υπερβολής, ήταν από άλλο κόσμο, το «Γράμματα και Αριθμοί» με τον Οικονόμου να δίνει ως έπαθλα μικρά δισκάκια βινίλιο με ροκ συγκροτήματα, ή τον Δημήτρη Μαλαβέτα να κάνει τηλεπαιχνίδι μνήμης και ιστορίας με συμμετέχοντες παίκτες απίθανους, όπως τη… Φλέρυ Νταντωνάκη!

Στην ιδιωτική τηλεόραση πια, κάποια τηλεπαιχνίδια γίνονται σαν αυτό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega, θεαματικά σόου, με τους τηλεθεατές να στοιχηματίζουν σε ποιο τετράγωνο θα κάνει τις ανάγκες της η αγελάδα Κλάρα ή να πετάνε απ’ τα παράθυρα τους τα έπιπλα τους για να λάβουν άλλα πιο μοντέρνα. Υπέροχες αντίκες έπεφταν στον ακάλυπτο για σαλονάκια μελανίνης με συνθετική αναπαυτικότητα.

Μη ξεχάσουμε και το σαν τηλεπαιχνίδι γαργαλιστικό, γεμάτο σεξουαλικού τύπου ερωτήσεις, το «Η στιγμή της αλήθειας», στην αυγή του νέου αιώνα, με την Ευγενία Μανωλίδου, να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις προσωπικού ύφους και μια μηχανή να επιβεβαιώνει ή όχι την ειλικρίνεια του παίκτη. Ήταν ίσως η χειρότερη εκπομπή της ιδιωτικής τηλεόρασης, που έσωζε μόνο η αξιοπρεπής παρουσιάστρια απ’ το να γίνει χυδαία.

Απ’ όλα αυτά τηλεπαιχνίδια γνώσεων, στην ιδιωτική τηλεόραση, είναι μόνο το «Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος». Τεράστιες επιτυχίες, γίνονται τα «Ο τροχός της Τύχης», «Ρουκ Ζουκ», «Ραντεβού στα τυφλά». Όλα αυτά καθώς και το «Μεγάλο παζάρι» αναζητούν την τύχη τους και στον 21ο αιώνα, με φυσικά άλλους παρουσιαστές και έπαθλα της κρίσης, πιο πτωχικά και μίζερα, με πολύ υπόσχεση και λίγη ανταμοιβή.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής και επικεφαλής των τηλεπαιχνιδιών του καιρού είναι ο Χρήστος Φερεντίνος με τον άμεσο, φιλικό και ευγενικό του τρόπο! Ώσπου, φέτος, στο σωτήριο έτος 2017, τα τηλεπαιχνίδια, σε συνδυασμό με τα reality επιβίωσης, γίνονται κορμός του προγράμματος των καναλιών. Ως συνήθως άλλωστε, ότι πάει καλά σε ένα σταθμό του δίνουν και καταλαβαίνει στην παιδική ξεπατικωτούρα της ιχνογραφίας, οι υπόλοιποι!

Οι σταρ

Εκτός απ’ τον Χρήστο Φερεντίνο που βαστά γερά στα εν λόγω τηλεοπτικά προγράμματα, οι Ζέτα Μακρυπούλια, Ελένη Τσολάκη, Μαρία Μπεκατώρου, Βίκυ Σταυροπούλου, Πέτρος Πολυχρονίδης και Τζούλια Νόβα, ενώ προσεχώς αναμένεται και η Σαμαράγδα Καρύδη, κάνουν τηλεπαιχνίδια με λογιών ευρήματα εντυπωσιασμού, όπως καταπακτές που ανοίγουν, βαλίτσες που ξεκλειδώνουν, αυστηρούς σεκιουριτάδες που προσέχουν τα ψεύτικα χρήματα, με πρόσχημα κάποιες απαντήσεις, ούτε γνώσεων, ούτε και ευφυΐας, αλλά κυρίως τύχης!

Πάνω σ’ αυτούς τους σημαντικούς ή όχι σταρ χτίζεται στην ουσία η επιτυχία των παιχνιδιών, με όλους τους δημοσιογράφους, τους παροικούντες την τηλεοπτική Ιερουσαλήμ να τους χρεώνουν επιτυχίες τηλεθέασης, εντελώς προσωποποιημένα! Οι μετρήσεις τηλεθέασης χρησιμοποιούνται ως όπλα για την υπεράσπιση, όχι του παρουσιαστή αλλά της εξυπηρέτησης του όποιου καναλιού. Έτσι, βαρεθήκαμε να βλέπουμε να πανηγυρίζονται τα οριακά νούμερα νίκης του προϊόντος που παρουσιάζει η Μπεκατώρου, όταν είναι μπροστά, ενώ να αποσιωπώνται εκείνα του Φερεντίνου, όταν αυτός προηγείται! Λες και μιλάμε για οπαδισμούς τύπου ΟΣΦΠ – ΠΑΟ ξανά, για απλά προγραμματάκια που μας κρατάνε συντροφιά…

 

Τα ζόμπι – τηλεπαιχνίδια

Απέθαντα σα βρικόλακες, κάποια απ’ τα τηλεπαιχνίδια, συνεχίζουν να ρίχνονται στο στίβο της τηλεθέασης με αλλαγή προσώπων. Έτσι το θρυλικό «Ραντεβού στα τυφλά», που παρουσίαζε με αξεπέραστη επιτυχία η Βάσια Τριφύλλη και ανέλαβε η Ισαβέλλα Βλασιάδου από το 1991 μέχρι το 1995, επιχείρησε να αναβιώσει το Star παλαιότερα με τον Μάρκο Σεφερλη. Τι απέμεινε απ’ την προσπάθεια; Ο «Αγάπη μόνο» και η καριέρα του στα κλαμπ της χώρας.

Ο ΑΝΤ1 μετά θυμήθηκε το εφηβικό παιχνίδι «ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ» και αντικατέστησε την Μαίρη Μηλιρέση με την υπέροχη Ζέτα Μακρυπούλια. Όλοι δε οι τηλεοπτικοί σελέμπριτι της χώρας, θεώρησαν υποχρέωση τους να τοποθετηθούν στο ποια προτιμούν, λες και τους ρώτησαν τα κανάλια για τα κουμάντα τους.

Είδαμε για λίγο το «Μεγάλο παζάρι», στον ΣΚΑΪ, να δίνει μίζερα δώρα, με την Ντορέττα Παπαδημητρίου σε άλλη μια προσπάθειά της να κάνει επιτυχία, αλλά και τον Τροχό της Τύχης, με την Τζούλια Νόβα να αξίζει να την χαζέψει για το πόσο δείχνει να μη καταλαβαίνει τι παιχνίδι είναι αυτό, μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στο είδος!

Το ότι στα τέλη σιγά σιγά, της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ξαναβλέπουμε τα προγράμματα του 1990, φυσικά, κάτι σημαίνει για τη φαντασία, το όραμα και την έμπνευση των στελεχών των καναλιών, αλλά θυμίζει και τη μέρα της μαρμότας, που όλα επαναλαμβάνονται παρανοϊκά, σα να μην υπάρχει χρόνος!

Τα σαν τηλεπαιχνίδια

Σαν τηλεπαιχνίδια όμως και τα μεγάλα σόου, ευαγγελίζονται έπαθλα για «διάσημους» ή άσημους που πρέπει να αποδείξουν την αξία τους στο τραγούδι, σε λογιών ταλέντα, σε αγωνίσματα αθλητικά ή αντοχής. Τα έπαθλα είναι μικρότερα χρηματικά από εκείνα των απλούστερων τηλεπαιχνιδιών, αλλά η υποτιθέμενη δημοσιότητα που θα εξασφαλίσουν οι νικητές θα τους αποζημιώσει, τάχα.

Έτσι έχουμε τη Βίκυ Σταυροπούλου στην πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού της, μόλις, για να γλυκαθεί και το κοινό, να δίνει 150.000 ευρώ, ενώ ο περσινός νικητής του Survivor, ύστερα από πείνες, απλυσιές, κακουχίες, βροχές, χαλάζια, χαλασμούς, τραυματισμούς, αϋπνίες, ποντίκια, σαύρες, φίδια, ανταγωνισμούς, θα πάρει μόλις 100.000! Ε Κρίμα!

Τα δύο παιχνίδια μόδας

Shopping Star στο Σταρ και Your Style Rocks στον Άλφα, μετά την περσινή επιτυχία του πρώτου. Τηλεπαιχνίδια μόδας, αρκετά διασκεδαστικά χάρη στη παρουσία του σχολιαστή Χαρισόπουλου το πρώτο και στην «χρυσωρυχείο» παίκτρια Ραμόνα στο δεύτερο. Στο δεύτερο στα υπέρ του είναι και η σύνθεση της επιτροπής, από επαγγελματίες των καλυτέρων του είδους. Και ενώ το αντικείμενο των παιχνιδιών αφορά σε υψηλής αισθητικής θέμα, κατορθώνεται, στο πλαίσιο που στο παρελθόν έχει καθιερωθεί απ το Κάτι Ψήνεται, η ανάδειξη χαμηλών ενστίκτων και η αναγωγή τους σε κυρίαρχο συστατικό.

«Κατινιές», κακοβουλίες, κακεντρέχειες, πονηριές, τσακωμοί, μπηχτές, «τσαμπουκαλέματα», προσβολές, απαξιωτικά υφάκια και σχόλια, προσφέρουν απλόχερα διασκέδαση στο κοινό που βλέπει ανθρώπους να ενδίδουν στα ελαττώματα τους, από θέση χαλαρή. Οι ίδιοι δεν είμαστε έτσι, αλλά «δες αυτές πως κάνουν»! Σαν Ρωμαίοι, απ’ τις κερκίδες, βλέπουμε πάθη που δε μας αφορούν, επευφημώντας τον μαικήνα που προσφέρει τα θεάματα, μπας και ξεχάσουμε τον άρτο που έχουμε ανάγκη! Μια μπλούζα με βολάν, μια φούστα διαφανή και ένα ζευγάρι πλαστικά γυαλιά γίνονται αιτίες για άσκηση εξουθενωτικής κακίας και αντικείμενα σαρκοφαγικού πόθου! Αλλά εμείς γελάμε και οι τηλεοπτικοί αυτοκράτορες τρίβουν τα χεράκια τους, ικανοποιημένα για τις υψηλές τηλεθεάσεις!

Η υστερία των παιχνιδιών

Κανένα απ’ τα απογευματινά τηλεπαιχνίδια δεν έκαναν καμία συντριπτική επιτυχία. Κι όμως ο κόσμος τα βλέπει όλα σχεδόν, το ίδιο, ίσως γιατί θέλει να πιστεύει πως υπάρχει τύχη και μπορεί να ευνοεί ακόμα και ανθρώπους που του μοιάζουν. Ίσως γιατί τα χρήματα και τα αντικείμενα που δεν μπορούν να αποκτηθούν να είναι υλικό για όνειρο σε γκρι ζώνες επιβίωσης. Ίσως γιατί είναι προτιμότερα από ανουσιότητες τάχα περισπούδαστων συνεντεύξεων με τα ίδια πρόσωπα να αναλώνονται σε όλες τις εκπομπές, όλων των καναλιών και ειδησούλες τις ίδιες πάντα, να αναλύονται λες και είναι η απάντηση της Βάνας Μπάρμπα στον Νίκο Μαστοράκη, η κήρυξη πολέμου της Βόρειας Κορέα στην Αμερική, απροειδοποίητα!

Όπως και να ‘χει, ο μιμητισμός των καναλιών αποκλείει το ενδεχόμενο της όποιας επιλογής, επιτρέποντας σου όχι να αλλάξεις είδος, αλλά μόνο παρουσιαστή και σκηνικό και εφέ! Και επειδή το «γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη», του χρόνου παίζει να ‘χουν παραμείνει δυο απ’ όλα αυτά τα τηλεπαιχνίδια και αυτά από χάρη για παράταση ζωής δοσμένη από τους τηλεοπτικούς αυτοκράτορες – καναλάρχες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντίνος Βασάλος: Η on air έκπληξη για τα γενέθλιά του! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads – ANT1: Η ατομική ασυλία, η ψηφοφορία και τα ξύλινα γάντια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για τις χάρες της καλλίπυγου Μαρίας Κορινθίου! (video)

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Εσωτερική έρευνα για τον εμπλεκόμενο υπάλληλο σε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών διέταξε ο Πιτσιλής
Διεθνείς αγορές: Αναταραχή από τις προβλέψεις για αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2025
Ντόναλντ Τραμπ: Διορίζει τον ιδιοκτήτη των Χιούστον Ρόκετς πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιταλία
Καιρός: Με κρύο, βροχές και χιόνια τα Χριστούγεννα 
Θ. Καρποδίνη (ΕΟΠΥΥ): Οι έλεγχοι, οι βιοδείκτες και οι αλλαγές στη συνταγογράφηση
Αγωγή ύψους 450 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Επενδύσεις 2 δισ. σε ακίνητα πριν την εκπνοή του 2024 – Έσοδα 4,2 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις
Αφοι Βρισιμτζή – Champion ΑΕΒΕ: Πλειστηριασμός για την εταιρεία των 90 ετών
Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Ποιοι θα μοιραστούν 3,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες