Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Μη χάσετε το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου!

αφίσα φεστιβάλ βιβλίου

Το Ζάππειο ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχτεί το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας και έχει συνδεθεί άμεσα με την έλευση του φθινοπώρου στο μυαλό των χιλιάδων βιβλιόφιλων σπεύδουν κάθε χρόνο στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου. Πρόκειται για μια οργανωμένη και προσεγμένη εκδήλωση, που έχει πολλά να προσφέρει σε όσους παρευρεθούν. Η ποικιλία των εκδόσεων και των βιβλίων που εκτίθενται, οι ενδιαφέρουσες κεντρικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται, καθώς και ο πανέμορφος και καταπράσινος χώρος του Ζαππείου, αποτελούν σίγουρα ένα δελεαστικό πακέτο.

Η σημαντικότητα του Φεστιβάλ Βιβλίου δεν έγκειται μόνο στην προβολή και προώθηση των βιβλίων, που αποτελούν τροφή για το πνεύμα, αλλά και στον γενικότερο πολιτιστικό στόχο του. Η φετινή διοργάνωση, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει το βιβλίο με τα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα και με αγάπη προς όλες τις τέχνες, θα παρουσιάσει το αφιέρωμα με τίτλο “Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος” ως την κεντρική εκδήλωση του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον μεγάλο μας συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο εκδήλωσης: “Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός” και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και την αλληλεπίδρασή της με το Βιβλίο με τίτλο εκδήλωσης “Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές”. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Χρήστου με τίτλο “Ο ποιητής σε ένδειας τον καιρό. Δεν είναι που προέχει η ποίηση;”.

Μην το χάσετε…Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

01 – 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00
Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00.

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523

*Την αφίσα του Φεστιβάλ βιβλίου κοσμεί έργο του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου έρχεται στην Αθήνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επτά κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας – Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους