Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos

Amazon CEO, Jeff Bezos

Πριν από μερικές μέρες ανακονώθηκε πως ο Jeff Bezos έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έπειτα, μάθαμε πως ο τίτλος του κράτησε μόνο για μια μέρα, μιας και έχασε ένα ποσό χρημάτων εν μία νυκτί, δίνοντας έτσι ξανά την πρώτα θέση στον Bill Gates.

Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει, σύμφωνα με τους The New York Times, στο όνομά του 90.6 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ!

Εκτός από το Amazon, ο Jeff Bezos κατέχει επίσης το The Washington Post και την εταιρεία αεροδιαστημικής, Blue Origin. Πώς να είναι, άραγε, η καθημερινότητα και η ρουτίνα ενός ανθρώπου με τόσο μεγάλη δύναμη (και χρήματα);

Ξυπνά κάθε πρωί χωρίς τη βοήθεια του ξυπνητηριού.

Ξεκινά πάντα την ημέρα, τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο MacKenzie Bezos.

Για να περάσει χρόνο με τη σύζυγο και τα 4 παιδιά του, δεν προγραμματίζει επαγγελματικές συναντήσεις τα πρωινά.

Έτσι κι αλλιώς, δεν φημίζεται για τις συναντήσεις του. Λέγεται πως συναντιέται με τους επενδυτές του Αmazon συνολικά 6 ώρες τον χρόνο.

Στις συναντήσεις που κάνει, παραγγέλνει πάντοτε πίτσες για όλους.

Υπήρξε κατά καιρούς ένα “εκρηκτικό” αφεντικό, αλλά υπάρχουν φήμες πως προσέλαβε κάποιον ειδικό για να τον βοηθήσει να το μετριάσει.

Σε γενικές γραμμές, έχει θέσει ένα ολιγαρκές πρόγραμμα στο Amazon, το οποίο δεν δίνει προνόμια όπως μασάζ ή δωρεάν γεύμα στους υπαλλήλους.

Αρέσκεται στα ασυνήθιστα πιάτα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ιδρυτή του Woot Matt Rutledge, παρήγγειλε χταπόδι με πατάτες, μπέικον, πράσινο γιαούρτι σκόρδου και αυγά για πρωινό. “Όταν κοιτάζω το μενού, επιλέγω το πράγμα που δεν καταλαβαίνω, το πράγμα που δεν είχα ποτέ”, είπε ο Bezos.

Έχει, επίσης, μια μεγάλη αγάπη στις καντίνες. Υπάρχει, μάλιστα, μία έξω από το Amazon.

Υπάρχει ένα “τελετουργικό” μετά το δείπνο που πάντα ακολουθεί: το πλύσιμο των πιάτων. “Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι είναι το πιο σέξι πράγμα που κάνω”, έχει αναφέρει.

Δεν είναι σαφές αν προπονείται. Ωστόσο, κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες του προκάλεσαν συγκρίσεις με τον Vin Diesel, καθώς σχολιάστηκε για τη μυϊκή του εμφάνιση.

Το Αmazon τρέχει κάποιες δημοφιλείς και πρωτότυπες σειρές. Ο Bezos έχει παίξει ως εξωγήινος στην ταινία του 2016 “Star Trek Beyond”.

Εκτός από το “Star Trek”, έχει ένα άλλο χόμπι που σχετίζεται με το διάστημα: ασχολείται με ένα υποβρύχιο που ψάχνει για παλιούς πυραύλους της NASA. Συχνά πηγαίνει και τα παιδιά του για να ζήσουν την περιπέτεια.

Προσπαθεί να ξεκουράζεται αρκετά κι έτσι κοιμάται 8 ώρες κάθε βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Jeff Bezos είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 90 δισ. δολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jeff Bezos: Μόνο για… μια μέρα κράτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το deal Amazon – Whole Foods ανέδειξε τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο παγκοσμίως