Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Θέλετε να πάτε στην Αγγλία για σπουδές; Αυτά είναι τα 15 πιο εύκολα πανεπιστήμια για να μπεις

πανεπιστήμια

Το Κέντρο Ερευνών Complete University Guide πραγματοποιεί κατά καιρούς μια σειρά από έρευνες σε διάφορα πανεπιστήμια παγκοσμίως, δημιουργώντας λίστες με βαθμολογίες και κατατάξεις. Στις λίστες αυτές υπάρχει ποικιλία θεματικών, όπως είναι τα Πανεπιστήμια με τη δυσκολότερη πρόσβαση, με το υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο σπουδών. Μερικές από τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται είναι: τα κριτήρια πρόσβασης, η ικανοποίηση των φοιτητών, η ποιότητα της εκπαιδευτικής ύλης και οι μετέπειτα προοπτικές.

Κατά τις έρευνές του, το Complete University Guide λαμβάνει υπόψιν τα UCAS Points, που είναι ένας τρόπος μέτρησης της σχετικής αξίας των προσόντων των φοιτητών. Με βάση αυτό, μελέτησε τους νέους φοιτητές σε διάφορα πανεπιστήμια της Αγγλίας και δημοσίευσε πρόσφατα μία νέα λίστα που καταγράφει τα 15 Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με την ευκολότερη πρόσβαση. Αυτά, δηλαδή, όπου οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν, με χαμηλά κριτήρια, να διεκδικήσουν μια θέση.

Η λίστα ξεκινά με τα “υψηλότερα” και καταλήγει στα πιο εύκολα προσβάσιμα Πανεπιστήμια, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο σπουδών ή άλλα προσόντα.

15. University of Sunderland (282 UCAS points) 
Στις τρεις Πανεπιστημιουπόλεις του ανά τον κόσμο (δύο στο Sunderland και μία στο Λονδίνο), φοιτούν 20.000 φοιτητές.

14.  Bishop Grosseteste University (282 UCAS points)
Στεγάζεται στην καρδιά της ιστορικής πόλης του Λονδίνου και είναι γνωστό για το υψηλό ποσοστό της ικανοποίησης των φοιτητών του.

13. Southampton Solent University (280 UCAS points)
Έχει επενδύσει σημαντικά ποσά σε κτίρια και εγκαταστάσεις, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο δημιουργικά Πανεπιστήμια για τους φοιτητές του.

12. University of Roehampton (280 UCAS points)
Το μικρό του μέγεθος και το ενδιαφέρον που δείχνει για επικοινωνία ανάμεσα στους καθηγητές και τους φοιτητές, παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία φοίτησης.

11. Canterbury Christ Church University (279 UCAS points)
Βρίσκεται στη γραφική πόλη του Canterbury, το Kent, και έχει ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου.

10. University of Suffolk (276 UCAS points)
Άνοιξε το 2007 και πήρε τον πανεπιστημιακό του τίτλο το 2016, αποτελώντας ένα από τα πιο καινούργια Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

9. Leeds Trinity University (274 UCAS points)
Πρόκειται για ένα μικρό πανεπιστήμιο και ήταν ένα από τα πρώτα που ενσωμάτωσε το πρόγραμμα “professional work placements” (είδος πρακτικής) σε όλα τα τμήματα σπουδών του.

8. University of Northampton (273 UCAS points)
Βρίσκεται στην καρδιά της Αγγλίας, στο Northamptonshire, αν και από το 2018 θα μεταφερθεί σε καινούργια Πανεπιστημιούπολη.

7. Buckinghamshire New University (270 UCAS points)
Βρίσκεται ανάμεσα στο Λονδίνο και την Οξφόρδη, ενώ το 2007 απέκτησε πλήρη πανεπιστημιακό τίτλο.

6. London South Bank University (269 UCAS points)
Φοιτούν περίπου 20.000 και έχει δύο Πανεπιστημιουπόλεις: μία στο κέντρο της πόλης και μία στο Essex.

5. Birkbeck, University of London (260 UCAS points)
Αποτελεί τμήμα του University of London, τοποθετημένο στο Bloomsbury, και ειδικεύεται στην απογευματινή φοίτηση. (Ισοβαθμεί με το επόμενο Πανεπιστήμιο της θέσης 4.)

4. London Metropolitan University (260 UCAS points)
Βρίσκεται σε τρεις περιοχές της καρδιάς της πρωτεύουσας και υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ή μερικής φοίτησης. Επίσης, μπορεί κανείς να ξεκινήσει το εξάμηνο του τον Φεβρουάριο.

3. Anglia Ruskin (257 UCAS points)
Βρίσκεται σε τρεις πόλεις (Cambridge, Chelmsford και Peterborough)και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα και στα τρία παραρτήματα του πανεπιστημίου.

2. Wrexham Glyndwr University (247 UCAS points)
Σημειώνει υψηλά ποσοστά στην ικανοποίηση των φοιτητών, ενώ προσφέρει και προγράμματα κατάρτισης όσων φοιτητών δεν πέρασαν, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα και να ξανακάνουν αίτηση την επόμενη χρονιά.

 

1. University of Bedfordshire (244 UCAS points)
Σύμφωνα με την έρευνα είναι το Πανεπιστήμιο με τα ευκολότερα κριτήρια εισόδου.
Έχει 5 Πανεπιστημιουπόλεις στις εξής περιοχές: Luton, Bedford, Milton Keynes, Aylesbury, και Putteridge Bury.
Κείμενο: Παναγιώτα Κλεάνθους