Το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ στην Βοστόνη μόλις είχε ανοίξει.

Μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας είχε το νέο εστιατόριο «Nusr-Et», του διάσημου Τούρκου σεφ με το ψευδώνυμο Salt Bae στην Βοστόνη και οι Αρχές του έβαλαν λουκέτο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν κανένα μέτρο προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Ο Γκοκτσέ, που έγινε viral πριν από μερικά χρόνια, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αλατίζει το κρέας, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την επιτροπή αδειών της πόλης σήμερα, σύμφωνα με την Boston Globe. Η άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών του εστιατορίου έχει ανασταλεί επ’ αόριστον και το εστιατόριο έχει λάβει εντολή να σταματήσει την λειτουργία του, «λόγω της υπάρχουσας και επικείμενης απειλής για την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια, που προκύπτει από την συνεχιζόμενη και επανειλημμένη αποτυχία συμμόρφωσης με τα πρότυπα δημόσιας ασφάλειας Covid-19».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εστιατόριο είναι ένα από τα 12 εστιατόρια που έχει στην κατοχή του ο Salt Bae, μεταξύ των οποίων και ένα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Μύκονο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πόλη έλαβε καταγγελίες την ημέρα που άνοιξε το εστιατόριο, σύμφωνα με την Boston Globe, καθώς δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις του κορονοϊού. Στην ιστοσελίδα Boston’s 311, στην οποία οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες, φαίνεται ότι έχουν γίνει 5 τις τελευταίες 10 ημέρες.

Δύο καταγγελίες, που κατατέθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα των εγκαινίων του εστιατορίου, περιγράφουν το εστιατόριο γεμάτο, χωρίς την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Οι φωτογραφίες δείχνουν τους γεμάτους εσωτερικούς χώρους και μεγάλες ουρές να περιμένουν έξω χωρίς αποστάσεις.

https://www.instagram.com/p/CFTrodUlOER/?utm_source=ig_embed

«Πολύ γεμάτος ο χώρος την ημέρα των εγκαινίων στο Nusr-Et, τα τραπέζια δεν απέχουν 2 μέτρα το ένα από το άλλο, μερικά φιλοξενούν πάνω από 6 άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά ένα άτομο. Ένας άλλος πρόσθεσε πως ήταν «υπερβολικά γεμάτο», με «καθόλου μέτρα κοινωνικής απόστασης». Μια πιο λεπτομερής αναφορά, που κατατέθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, περιέγραψε την σκηνή μέσα στο εστιατόριο του Salt Bae, την πρώτη νύχτα. «Πολλοί άνθρωποι μέσα (και άλλοι που περιμένουν απ’ έξω) δεν φορούσαν μάσκες, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων», αναφέρει η καταγγελία. «Πολλά τραπέζια απέχουν μόλις 1,5 μέτρο και οι άνθρωποι στέκονται γύρω από το μπαρ χωρίς μάσκες. Όταν φτάσαμε, δεν υπήρχε κανείς στο σταντ του ρεσεψιονίστ, αλλά όταν φύγαμε, γύρω στις 21:00, υπήρχαν περίπου 20-30 άτομα που έβγαζαν selfies μαζί του χωρίς μάσκες».

Οι επιθεωρήσεις του εστιατορίου ξεκίνησαν στις 19 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά το άνοιγμα του εστιατορίου του Salt Bae. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν παραβίαση λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του κορονοϊού, αναφέροντας συγκεκριμένα «την μεγάλη ουρά των επισκεπτών και την αποτυχία τήρησης μέτρων προστασίας».

Σύμφωνα με το NBC Boston, το εστιατόριο δεν έλαβε υγειονομική άδεια για να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος Τούρκος σεφ αντιμετωπίζει προβλήματα με τις Αρχές εξαιτίας καταγγελιών που γίνονται στα εστιατόριά του. Υπενθυμίζεται ενδεικτικά ότι το περασμένο καλοκαίρι, το εστιατόριό του στην Μύκονο αναγκάστηκε να κλείσει για 48 ώρες, διότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 25.800 ευρώ, ενώ ακόμη και υπάλληλός του, του έκανε μήνυση καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία της, έκλεβε τα φιλοδωρήματά τους.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση