ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τελικά, το junk food μας κάνει ή όχι παχύσαρκους ;
Όχι, απαντούν επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από νέα έρευνα, που διενήργησαν. Τα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, ότι τα γλυκά και τα αναψυκτικά είναι… αθώα !
Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal Obesity Science & Practice του πανεπιστημίου Cornell, υποστηρίζει ότι οι λεπτοί άνθρωποι είναι εκείνοι, που καταναλώνουν περισσότερο γρήγορο φαγητό από τους παχύσαρκους.
Για του λόγου το αληθές, οι επιστήμονες του Cornell ανέλυσαν την ποσότητα junk food, που κατανάλωσαν 6 χιλιάδες άνθρωποι. Όπως προέκυψε, η κατανάλωση αναψυκτικών και γλυκών δε συνδέεται απόλυτα με την αύξηση του λίπους στο σώμα.
“Αυτό, που έχει σημασία, είναι η ποσότητα που καταναλώνεις.Εάν καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα και ακολουθείς μία γενικότερη ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, δεν κινδυνεύεις να γίνεις παχύσαρκος”, δηλώνουν οι επιστήμονες
Οι ερευνητές βρήκαν μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών, που είναι παθολογικά παχύσαρκοι, με όλους τους υπόλοιπους: τις τηγανητές πατάτες. Όσοι ξεπέρασαν το όριο του 50% καθημερινής κατανάλωσης τηγανητής πατάτας, απέκτησαν σε χρόνο ρεκόρ αύξηση της σωματικής τους μάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπαρτσελόνα: Προσέλαβε την Goldman Sachs για να μειώσει το κόστος του νέου της σταδίου
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ τερματίζει χρηματοδότηση 20 δισ. για τα αέρια του θερμοκηπίου
- ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με re-opening για 15ετές και 30ετές ομόλογο
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεσε 54 κιλά κοκαΐνης αξίας 2,35 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά
